Díjat kapott A boldog herceg

• 2020. szeptember 02., szerda •
A Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház koprodukciója Halász Péter-díjat érdemelt ki. Ez a szakmai elismerés az új színházi formákat kereső bemutatókat díjazza.
Díjat kapott A boldog herceg

Oscar Wilde művét Jeles András dolgozta át és rendezte. Aki tökéletesen ki van szolgáltatva a legnyersebb körülményeknek, mi másból meríthet erőt az élethez, mint a meséből, a képzeletből, a hitből? Mindenkinek korlátlan joga várni és remélni a jót. A színpadon megmutatkozik a nincstelen emberek nyomorúságos, szerencsétlen és kegyetlen hétköznapi valósága. A szöveg és a zene sok humorral és sok szomorúsággal közelít hőseihez, és nem akar semmit sem bizonyítani vagy szemléltetni. Éppen ezáltal adja vissza méltóságukat, és válaszok nélkül a legfontosabb kérdésekig vezeti el a nézőket. Miért az elhagyatottság, a szerencsétlenség? És honnan van a jó? Miért a jó az, ami a világban rendkívüli? A finom humornak és a történet közvetlenségének köszönhetően a játék mindenkihez eljut, mindenkihez a maga módján.

 

A produkciót Szőke Szabolcs zeneszerző és előadó, illetve Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója és Gelencsér Ildikó művészeti titkár képviselte a budapesti díjátadón, a Trafóban.

 

forrás: Kőszegi Várszínház

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére