Szombathelyi ügyvéd képviseli Gyurcsány Ferencet?

frisss • 2012. május 10., csütörtök •
A pécsi újság internetes felülete részletesen foglalkozott Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatának témájával. Legutóbb három nappal ezelőtt frissítették a cikket, mégpedig a volt miniszterelnök ügyvédjének kérésére, aki nem más, mint a szombathelyi Dr. Czeglédy Csaba.

„ Mivel cikkünkben egy kommentelőt idéztünk, a szombathelyi Dr. Czeglédy Ügyvédi Iroda nevében dr. Czeglédy Csaba ügyvéd, mint Gyurcsány Ferenc meghatalmazottja - élve jogszabályok adta lehetőségével - május 7-én délután az alábbiak közlését kérte szerkesztőségünktől:
Valótlanul híreszteltük a 2012. április 02. napján a "Terjed, hogy Gyurcsány pécsi szakdolgozata sincs rendben, de a PTE nem adhat ki adatot" címmel megjelent írásunkban, hogy "Az egyik legérdekesebb - bár megpróbáltuk, jelen állás szerint nem ellenőrizhető - híresztelés szerint, a nyolcvanas években Pécsett a KISZ egyik vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő politikus úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot."-
Ezekkel a mondatokkal kezdődik a helyesbítés a pecsiujsag.hu április 2-án kelt cikkéhez,  melyből világosan látszik, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője, dr. Czeglédy Csaba védi Gyurcsány Ferencet a plágium vádjában.

Mint ismeretes Czeglédy szívesen vállal el hasonló ügyeket, legutóbb a bundabotrányba keveredett Aczél Zoltán ügyét simította el.

Az újság egy kommentezője egyébként azt állítja, hogy „a nyolcvanas években Pécsett a KISZ egyik vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő politikus úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot.” Igaz, hogy a tanári szakról Gyurcsány Ferenc átment a pécsi egyetem közgazdász szakára, de mind a cikkben olvasható, akárhányszor betette a lábát a tanszékre, megcsörrent a telefon; a pártból jeleztek, kire kell vigyázni…

Dr. Czeglédy Csaba erre úgy reagált, hogy Gyurcsány Ferenc a szükséges szakdolgozatot elkészítette és érdemjegyet is kapott rá. A DK jelenlegi vezére nem oly rég azt állította, a dolgozatai megvannak, csak az egyetem óta már hatszor költözött, és még nem találta meg a dobozok között.

Hogy Czeglédy Csaba hírnevének ez jót tesz-e, nem tisztünk eldönteni, ám annyi bizonyos, a szombathelyi politikus még jó ideig ezzel az üggyel lesz elfoglalva…

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére