Civil Információs Centrum alakult Szombathelyen

EB • 2013. február 06., szerda •
Jogi, pénzügyi, pályázati, kommunikációs és számos egyéb hasznos gyakorlati tanáccsal látja majd el a megye civil szervezeteit a most alakult centrum. A város civil koncepciójába is jól illeszkednek- hangzott el egy szerdai konferencián.

Az elmúlt két év olyan intézkedések meghozatalával telt, melyekkel könnyebbé váltak a civil szervezetek mindennapjai. Régen számtalan előírásnak kellett megfelelniük, a civil törvény megalkotásával ez is egyszerűsödött, és jobban tudnak az értékteremtő munkára koncentrálni- összegzett dr. Latorcai Csaba, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Szerdán projektnyitó konferencia keretében mutatkozott be a Vas Megyei Civil Információs Centrum, mely az oszkói Hegypásztor Kör által beadott nyertes pályázat eredményeképpen valósulhat meg. A program, a pályázati konstrukció keretein belül 2014. december 31-ig tart. Feladata lesz a szakmai tanácsadási, képzési és információs rendszer működtetése, amely a megyei civil szervezetek működésének hatékonyság-javulását, a közigazgatás, civil és vállalkozói szektor közötti kapcsolatok, szakmai együttműködések megerősödését eredményezi.

Ez idő alatt közel száz programot terveznek, nagy hangsúlyt fektetve az önkéntesek aktiválására és az úgynevezett civil értéktár elindítására. Nagy Krisztina koordinátor hozzátette: olyan rugalmas tervet készítettek, mely alakítható a szervezetek aktuális problémáihoz.

A civil szféra a társadalom mozgatórugója, ezért nagyon fontos, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon  ki köztük és a város között. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok asszony elmondta, Szombathely városa megalkotta a civil koncepcióját, melynek lényeges eleme a kapcsolatok szorosabbá fűzése. A város kész az együttműködésre- emelte ki.

Hamarosan elektronikus portál indul, melyen bárki tájékozódhat a megye civil szervezeteiről, ahol jogi-és pénzügyi tanácsadás mellet az aktuális pályázati lehetőségeket is megtalálják majd az érintettek. A program, és egyben a honlap is hálózatbővítésre törekszik, különösen a magyar-magyar közti, határon átnyúló együttműködést erősítenék.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére