Biden transznemű nőt választott helyettes egészségügyi titkárnak

• 2021. január 20., szerda •
A gyermekorvos végzettségű Rachel Levine Xavier Becerra munkatársa lesz a Biden-kormány Egészségügyi és Humánügyi Titkárságánál.
Biden transznemű nőt választott helyettes egészségügyi titkárnak

Rachel (született Richard) Levine gyermekorvos, két gyermek édesapja. Korábban, 2015 és 2017 között Pennsylvania állam egészségügyi minisztere volt. Joe Biden kinevezésével ő az első nyíltan transznemű szövetségi tisztviselő, akit az amerikai szenátus is megerősített pozíciójában – adta hírül a kinevezést a Politicio.

A Harvardon végzett gyermekorvos Pennsylvania államban elnyerte a republikánus többségű pennsylvaniai szenátus támogatását is, és az állam koronavírus-járványra adott válaszának hivatalos arcaként jelent meg az elmúlt időszakban. 

„Dr. Rachel Levine az a határozott vezető és azon alapvető szakértelem birtokosa, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy az emberek átvészeljék ezt a járványt,– függetlenül irányítószámuktól, fajuktól, vallásuktól, szexuális irányultságuktól, nemi identitásuktól vagy fogyatékosságuktól – hogy ki tudjuk elégíteni országunk közegészségügyi igényeit ebben a kritikus helyzetben, az adott pillanatban és azon túl is. Személye egy történelmi jelentőségű és komoly képzettséggel rendelkező választás, amely segít adminisztrációnk egészségügyi erőfeszítéseit valóra váltani” – nyilatkozta a kinevezés kapcsán Joe Biden. 

A Harvardon és a Tulane Medical School-ban végzett Levine az Állami és Területi Egészségügyi Tisztviselők Szövetségének is elnöke. A múltban publikált az opioid válságról, az orvosi marihuánáról, a serdülőkori gyógyszerekről, az étkezési rendellenességekről és az LMBTQ gyógyszerekről.

Biden és csapata már meg is kezdte a tárgyalásokat a kongresszus tagjaival, hogy előmozdítsák a megválasztott elnök 1,9 billió dolláros tervének gyorsított elfogadását, melynek célja, hogy a koronavírust, amely közel 400 000 embert ölt meg az Egyesült Államokban,  sikerüljön visszaszorítani. A javaslat szeretne szövetségi sürgősségi személyzetet bevonni a tömeges oltási központok működtetésébe és 100 millió védőoltást beadni az elnökség első 100 napjában, miközben a kormány kiadásait felhasználva ösztönözni kívánják a járvány sújtotta gazdaságot is.

Biden mondta, hogy arra kéri az amerikaiakat, hogy 100 napig viseljenek maszkot a vírus terjedésének lassítása érdekében.

Rachel (Richard) Levine ezért is csatlakozik Joe Biden Egészségügyi és Humán Szolgáltatások titkárságának csapatához, melynek vezetője Xavier Becerra hispán származású politikus, aki rendkívül szerény körülmények közül érkezett, hogy aztán a Kongresszusban szolgáljon, majd ő legyen California állam főügyésze.

Jeff Zients üzletember lett Biden „koronavírus-válasz koordinátora”, míg Biden egy fertőző betegségekkel foglalkozó szakembert, Rochelle Walensky-t választotta a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ vezetésére. Vivek Murthy főorvos és Marcale Nunez-Smith Yale epidemiológus a vakcinák és tesztek tisztességes és igazságos elosztását koordináló munkacsoport élére nyertek kinevezést. A kormány legfőbb fertőző betegség-szakértője, Dr. Anthony Fauci szintén szorosan működik együtt a Biden-adminisztrációval.


Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére