Békés együttműködés vagy valótlan ígéretek várnak Szombathelyre? - Ez a választások tétje!

frisss • 2019. október 10., csütörtök •
A hétvégén önkormányzati választások lesznek Magyarországon. Ennek apropóján Szombathelyre látogatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Békés együttműködés vagy valótlan ígéretek várnak Szombathelyre? - Ez a választások tétje!

- Szombathely rendkívüli módon fejlődött az elmúlt kilenc évben. Nem csak az itt élők, hanem a Kormány is abban érdekelt, hogy ez a fejlődés folytatódhasson. Erre pedig akkor van a legnagyobb esély, ha Szombathelyen olyan városvezetés van, amely a békés együttműködés lehetőségét keresi - kezdte Gulyás Gergely. 

Méltatta Dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjének kvalitásait, és felkészültségét. Mint mondta, Balázsy is a Mathias Corvinus Collegium növendéke volt, ahonnan a legtehetségesebb, legtöbbre hivatott egyetemi hallgatók kerülnek ki. Nagy öröm, hogy ő nem a gazdasági életet, hanem a közszolgálatot választotta. Eddig megyei főjegyzőként szolgálta az itt élőket, most pedig arra vállalkozik, hogy Szombathely városát vezesse - tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

- Arra készülünk, hogy a várost az átmeneti szocialista többség alatt uraló békétlenség helyett békét teremtsünk, fejetlenség helyett a fejlődés éveit hozzuk el - vette át a szót dr. Balázsy Péter. Hozzátette,

az ellenzéki politikai párbeszédet jelenleg a valótlan ígéretek jellemzik,

ezért különösen fontosnak nevezte, hogy Szombathely a Kormánnyal összhangban, valódi uniós és kormányzati források segítségével tovább tudjon haladni azon a fejlődési pályán, amelyen dr. Puskás Tivadar polgármester regnálása alatt elindult.

Élhető, fenntartható és családbarát várost vizionál a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Az itt élőket leginkább foglalkoztató problémák megoldásával. Balázsy Péter új alapokra helyezné a tömegközlekedést, utcáról utcára felújítaná a várost a Kormány támogatásával. Kiemelte, hogy

olyan várost szeretne felépíteni, ahol minden korosztály megtalálja a számítását.

Szükség van az elkerülő út befejezésére és új közlekedésszervezési megoldásokra is, mert 2010 óta 8 ezerrel több autó van az itt élők tulajdonában - erről már dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke beszélt. Ezért vált égető gonddá a közlekedés kérdése, melynek rendezése túl mutat az önkormányzati lehetőségeken és kereteken. A körgyűrű befejezése, az M86-os út folytatása, és a 87-es gyorsforgalmi út kiépítése Kőszeg és Bécs irányába rendkívül fontos, hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Így különösebb magyarázatot nem igényel a polgári oldal jelmondata, hogy

“Előttünk a feladat és mögöttünk a Kormány!” 

Szombathelyen a baloldal jelöltje az a Nemény András, aki 2016-ban a Magyar Kormány minden tagját hazaárulással vádolta meg. Tavaly télen pedig két alkalommal vezérszónoka volt annak a tüntetésnek, ahol a lehető leggyalázatosabb módon szidalmazták Magyarország miniszterelnökét, idézte fel dr. Hende Csaba. Úgy véli, ezek után kissé elképzelhetetlen, hogy ez a Nemény András lobbizik eredményesen Orbán Viktornál vagy bármely miniszternél a szombathelyi fejlesztések megvalósulásáért.

A politikusok hangsúlyozták,

ezért különösen fontos, hogy vasárnap a legalkalmasabb jelöltet, dr. Balázsy Pétert támogassák az itt élők, és erre buzdítsák a környezetükben élőket is.
 

kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére