Bejelentés a magyar kultúra napja előtt egy nappal: megszüntetnék az Agorát

• 2021. január 22., péntek •
Van némi pikantériája annak, hogy a magyar kultúra napját megelőző nap tette közzé a baloldali városvezetés azt az előterjesztést, amiben az Agora Szombathelyi Kulturális Központ jogutód nélküli megszüntetésének terve szerepel.
Bejelentés a magyar kultúra napja előtt egy nappal: megszüntetnék az Agorát

A Szombathelyi Médiaközpont Nkft. veheti át az Agora feladatait – ez olvasható ki a polgármesteri előterjesztésből. Dr. Nemény András ezzel párhuzamosan felmenti a médiaközpont éléről a tavaly október 1-jével kinevezett Némethy Máriát. Az ügyvezetői feladatokat ezt követően Horváth Zoltán, az Agora igazgatója látja el. Az önkormányzati televíziót és újságot így várhatóan a korábbi LMP-s politikus felügyelheti.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a baloldali városvezetés tervei szerint az Ago­ra Szombathelyi Kulturális Központ jogutód nélkül szűnne meg.
Az intézmény éves költségvetése 2020-ban meghaladta a 450 millió forintot, a közgyűlés által engedélyezett létszáma pedig 43 fő volt. A médiaközpont éves működése tavaly már 170 millió forintnál is többe került az adófizetőknek, pontos létszámadatairól nincs információnk. Az előterjesztés szerint az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzete indokolja az átalakításokat.


Forrás: vaol.hu
Kép: Unger Tamás

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére