Barber vagy fodrász? - Melyiket válaszd?

Szponzorált tartalom (x) • 2020. november 25., szerda •
Te is eljátszottál már a gondolattal, hogy felkeress egy barber szalont, de nem tudod, mi alapján válaszd ki a megfelelőt? Vagy talán nem is igazán tudod, hogy mi a különbség egy barber és egy férfi fodrász kötött? Akkor itt az idő, hogy megismerkedj a barberek világával!
Barber vagy fodrász? - Melyiket válaszd?

Barber és fodrászat - Mi a különbség?

A borbély szakma több száz éves múltra tekint vissza. Érdekesség, hogy az 1900-as évek elején a borbélyok nem csak a férfi haj és szakáll mesterei voltak, de éles borbélykésükkel például sebek összevarrását is vállalták... Nyugalom, ha barber szalonba készülsz, ilyesmire manapság már nem kell számítanod!

Amire viszont igen, az a különleges légkör, amit megtapasztalhatsz a barber szalonokban. A berendezés, a stílus, a hangulat - egészen más, mint egy fodrászatban. A fodrásznál levágják a hajad és esetleg megigazítják a szakállad. A barbernél viszont emellett azt is elmondják, hogy mi állna jól Neked, milyen forma illik legjobban az arcformádhoz. A profi barber szalonokban olyan szakemberek dolgoznak, akik több éves gyakorlattal rendelkeznek a haj- és szakállvágás területén. 

Amiatt nem akarsz barber szalonba menni, mert nincsen szakállad? Nos, ez egy igen gyakori indok. Egy barber nem csak a szakáll- és bajuszigazítás, hanem a hajvágás mestere is, ezért ettől nem kell tartanod. Sőt, egy barber lehet, hogy olyan szakállformát tud ajánlani neked, ami illik a stílusodhoz, és segít kialakítani a megfelelő szakállvonalat is. Ha pedig próbálkoztál már szakállnövesztéssel, de szúró, viszkető érzéssel járt, ezért inkább leborotváltad, valószínűleg tud olyan terméket javasolni, ami segíthet a problémán.

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő barber szalont?

Az egyik és talán legfontosabb szempontod a minőség legyen a választásnál! Egy profi barber minőségi, természetes alapanyagokból készült termékeket használ, a legjobbat szeretné nyújtani vendégeinek. Vess egy pillantást például a #Barba Italiana kiemelt szalonjaira, ahol a minőségi alapanyagok használata az egyik alapelv.

Ahogy arról már volt szó, egy jó barber abban is tud segíteni, hogy megtaláld, mi áll neked a legjobban. Többféle frizurát el tud készíteni, tanácsot tud adni, terméket tud ajánlani az esetleg nehezen kezelhető részekre. Ha tehát esetleg olyan barber szalonba tévedsz, ahol háromféle frizura közül tudsz választani, jusson eszedbe: nem biztos, hogy a legjobb helyen jársz…

Mint mindenhol, egy barber szalonnál is fontos az első benyomás. A kedvesség, udvariasság alapvető dolog, ezért ha már az elején nem érzed jól magad, keress másik helyet!

Megvan a fodrászod, aki havi egyszer jól levágja a hajad, ezért hezitálsz, hogy elmenj-e egy barber szalonba? Tekints máshogy erre a kérdésre! Megvan a fodrászod, aki jól levágja a hajad, de mi lenne, ha egyszer kipróbálnád, milyen egy barber székében ülni? Az élmény alapján el tudod majd dönteni, hogy legközelebb melyiket válaszd.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére