Balázsy Péter: ezen az úton tovább haladva tennénk a dolgunkat Szombathelyért

frisss • 2019. július 18., csütörtök •
- Köszönöm, hogy a részese lehettem. Ezekkel a szavakkal summázta érzéseit Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere azon a sajtótájékoztatón, ahol azon túl, hogy visszatekintett az elmúlt 9 év eredményeire, elmondta azt is, hogy a jövőben való bizalommal adja át az eddigi tevékenységet Dr. Balázsy Péternek.
Balázsy Péter: ezen az úton tovább haladva tennénk a dolgunkat Szombathelyért

- Szombathelyt 1982 óta szolgálom. Először mentőorvosként, aztán 2010-ben a választók azzal bíztak meg, hogy polgármesterként is szolgáljam a várost - tekintett vissza dr. Puskás Tivadar polgármester. - Mikor munkához láttunk 2010-ben, a város nem volt túl jó állapotban. Az önkormányzat összességében 18 milliárdos adósságot görgetett maga előtt. Ezt kitartó munkával, és legfőképp a Kormány segítségével sikerült megszüntetni. 

Ma ott tartunk, hogy a város iparűzési adóbevétele több mint a duplája a 2010-esnek. 

- Egy ilyen mértékű fejlődés az itt élők életminőségét is jelentősen javítja, akár azt is mondhatjuk, hogy kétszer olyan jó ma Szombathelyen élni, mint 9 évvel ezelőtt - magyarázta a polgármester. Köszönöm, hogy a részese lehettem ennek a fejlődésnek, és köszönöm dr. Hende Csabának, aki a város országgyűlési képviselője - korábban miniszter, most parlamenti alelnök -, hogy mindig Szombathelyt segítette, és hatékony lobbi tevékenységének köszönhetően, az elmúlt évek alatt több mint 300 milliárd forintnyi invesztíciót sikerült idehozni - hangsúlyozta az eredményeket a szombathelyi városvezető. 

Elkészült a Haladás Sportkomplexum, és több mint 15 milliárdot költöttünk a kórház modernizálására is, ahogy sok-sok milliárdot az úthálózat fejlesztésére - bár tudom, az utakra soha nem lehet elég pénzt költeni.

- Tesszük a dolgunkat, hacsak nem akadályoznak benne minket, ahogy az elmúlt hónapokban az ellenzék teszi - tette hozzá Puskás. Jelen pillanatban több útfelújítási projekt áll, mert a megtervezett útépítések helyett olyan útszakaszoknak a felújítását próbálja az ellenzék átszuszakolni, amelynek a tervei sincsenek meg. Tudomásul kell venni, hogy egy útfelújítás évek munkájába telik. Meg kell tervezni, forrást és kivitelezőt kell találni, tehát legalább másfél év, mire az elhatározásból eredmény lesz - magyarázta a politikus.

Ma a világban kétféle ember él: az egyik ragaszkodik az értékekhez, ragaszkodik a gyökereihez, a múltjához, ezek az emberek azok, akik remélem Szombathelyhez is ragaszkodnak. Az emberek másik fele úgy él napról napra, hogy mélyreható gondolatok nélkül, az éppen divatos irányok szerint alakítja az életét. Így is lehet persze élni, de ha az ember tudja, hogy hol az otthona, hova tartozik, mik az értékei vagy épp a hibái, akkor az sokkal értékesebb és tartalmasabb. Nagy öröm számomra, hogy rendkívül sokat tettünk a szombathelyi identitás erősítéséért az elmúlt évek alatt. 

Éppen ezért örülök annak is, hogy a református templomnak 70 év után tornya lett.

- A városnak van jelene, hát legyen jövője is! Dr. Balázsy Péternek nyugodtan, a jövőben való bizalommal adom át az eddigi tevékenységet, aki továbbviszi azt a munkát, amit a FIDESZ-KDNP pártszövetséggel 2010-ben elkezdtünk - zárta gondolatait dr. Puskás Tivadar polgármester.

Dr. Balázsy Péter hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltjeként indulhat szülővárosában. Köszönetét fejezte ki az elmúlt évek hatékony munkájáért mind a jelenlegi városvezetésnek, mind dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek. Hozzátette, kevés olyan hely van, ahol ilyen egységben tudtak egy-egy település fejlődéséért dolgozni. - Szeretném, ha Szombathely városát a 21. század fejlesztéseivel még élhetőbbé, még zöldebbé és még otthonosabbá tudnánk tenni. Ehhez a munkához minden feltétel adott, a Kormány támogatását élvezzük. Azt szeretném, ha a következő években - az elmúlt évek tapasztalataiból merítve - ezen az úton tovább haladva tennénk a dolgunkat - avatott be minket terveibe a kormánypárt polgármester-jelöltje. 

- Egyszerű a helyzet, adott egy remek teljesítményt nyújtó önkormányzat, amely 2010-ben a Kormánnyal összefogva kisebb csodát tett itt a városban. És itt egy kitűnő jelölt, aki a megyei önkormányzat főjegyzőjeként nagyszerű önkormányzati tapasztalatokkal a háta mögött kész arra, hogy továbbvigye Szombathely ügyét, és a megkezdett munkát - kezdte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. - Dr. Balázsy Pétert nyugodt szívvel választhatják a szombathelyiek, mert olyan embert választanak vele, aki elkötelezett Szombathelyért, aki tovább fogja vinni a fejlesztéseket, aki számára ez a város nem csak projekteket, hanem otthont is jelent. Tekintettel arra, hogy van már önkormányzati tapasztalata, azonnal bele tudja vetni magát a munkába - sorolta az érveket Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök.

Az őszi választások tétje, hogy egy, a Kormány támogatását is élvező, valódi eredményeket felmutató csapat, a FIDESZ-KDNP kap ismételten bizalmat, vagy egy álcivil szerveződés, melynek tagjai között nem titkolt konfliktusok is húzódnak. Akiknek célja csatatérré változtatni Szombathelyt, hiszen egyetlen dolog motiválja őket: a hatalom megszerzése. 

- Nem kétséges, hogy a szombathelyiek érdeke a további fejlődés, az itt élőknek ezért érdemes szövetséget kötnie a FIDESZ-KDNP csapatával, és dr. Balázsy Péterrel! - zárta gondolatait a politikus.

A sajtótájékoztatón Kósa Lajos utalt arra is, hogy már körvonalazódik, hogy Puskás Tivadar szakértelmére és tapasztalataira a Megyei Jogú Városok Szövetségében milyen feladatkörökben számítanak a későbbiekben. Ezzel kapcsolatban szeptemberre ígértek bővebb tájékoztatást.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére