Az orvosi kamara szinte minden javaslatát elfogadta a kormány

• 2020. november 28., szombat •
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szinte minden javaslatát elfogadta a kormány az új egészségügyi törvény kapcsán. Így békeidőben maximum 44 napra lehet vezényelni az orvosokat, és az alapellátásban polgári jogi jogviszony keretében foglalkoztatottak számára is érzékelhető jövedelem-növekedést biztosítanak.
Az orvosi kamara szinte minden javaslatát elfogadta a kormány

A november 17-én lefolytatott tárgyalások alapján a Kormány elfogadta azt a javaslatot, hogy békeidőben maximum 44 napra lehessen elvezényelni az orvosokat, illetve azokban a családokban, ahol két orvos-szülő van, és 16 év alatti gyereket nevelnek, csak egyiküket lehet vezényelni - írja a Magyar Nemzet a belügyminiszter levele alapján, melyet a parlamenti pártok farkcióvezetőinek, illetve a kamara elnökének küldött.

A cikk szerint a kormány elfogadta azt a javaslatot is, hogy az alapellátásban polgári jogi jogviszony keretében foglalkoztatottak számára isérzékelhető jövedelem-növekedést kell biztosítani.

Ez biztosíték lehet a háziorvosok számára is, akik között számos dezinformáció keringett a helyzetüket illetően az új rendszerben - írják. 

A MOK elnöke szerint hatékonyak voltak

Az összeférhetetlenségi szabályokból azonban nem enged a kormány, mert szerintük ezek a köz- és magánegészségügy szétválasztásának alapfeltételei. Az is kiderül, hogy a kormány a megadott határidőkből is az észszerűség elve mentén enged, a járványhelyzet végéig, de AZ EMELT BÉREK MÁR JANUÁR 1-TŐL ÉRVÉNYESEK LESZNEK, AZ EREDETI TERVEK SZERINT.

Kincses Gyula, a MOK elnök a közösségi-oldalán azt írta, hogy elég hatékonyak és eredményesek voltak, egyedül az összeférhetetlenségi szabályok nem enyhültek.

A többi a MOK kompromisszumos javaslatok szellemében változik- írta Kincses.


Forrás: origo.hu
Fotó: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére