Az M9-es gyorsforgalmi út építéséért lobbiznak a dunántúli megyék

• 2013. május 30., csütörtök •
Az M9-es gyorsforgalmi út teljes dunántúli szakaszának megépítéséért lobbizik az M9 Térségi Fejlesztési Tanács, amely a hat érintett megye fejlesztési dokumentumaiban is hangsúlyos szerepet szán az út megépítésének - közölte a tanács szerdai zalaegerszegi ülésén a szervezet elnöke.
Az M9-es gyorsforgalmi út építéséért lobbiznak a dunántúli megyék

Fotó: www.magyar-mernok.hu

Manninger Jenő - aki a Zala Megyei Önkormányzat elnöke is egyben - jelezte, hogy a tanács folyamatosan figyelemmel kíséri a gyorsforgalmi út fejlesztésével kapcsolatos tervezési folyamatokat és minden lehetséges alkalmat megragad az eredeti M9 teljes dunántúli szakaszáért, azaz a Sopron-Szombathely-Zalaegerszeg-Kaposvár-Szekszárd útvonal megépítésért való lobbizásra.

A tanács hangsúlyosan kérte az érintett hat megyei önkormányzatot, hogy jelenjen meg a megyei területfejlesztési koncepciókban az M9-es megvalósításának szükségessége. Kezdeményezik azt is, hogy a Nemzeti Közlekedési Stratégiában kiemelt beruházásként szerepeljenek a gyorsforgalmi útvonal szakaszai.

A Vasvár és Nagykanizsa közötti szakasz a kezdeti tanulmánytervi nyomvonalkeresés fázisában van, az új megvalósíthatósági tanulmánytervek és a környezeti hatástanulmány elkészítéséhez uniós forrást remél a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A szervezet az előkészítést szeretné felgyorsítani, hogy megfelelő források elérhetősége esetén az év végén aláírhassák a tervezői szerződést, 2015 közepére pedig benyújtható legyen a környezeti hatástanulmány a környezetvédelmi engedélyezési eljárásra.

közösség

további frisss

lap tetejére