Autó is, meg nem is- új oktatópaddal gazdagodott a Savaria Szakképző Iskola

EB • 2012. november 23., péntek •
Szakképzési hozzájárulásból 4,5 milliós oktatópadot vásárolt a Savaria Szakképző Iskola. Szakmai nap keretében adták át hivatalosan az eszközt, miközben egy másik teremben KGST motorokból nyílt kiállítás.

Az autóipar az elmúlt 10-15 évben hatalmas változásokon ment át, és megy át a mai napig. Egyszerre fejlődik az autóipar és az elektronika, a gépjárművekkel számítógépen keresztül lehet kommunikálni- vázolta fel a szakma jelenlegi helyzetét Sümegi Tamás tagintézmény vezető, aki szerint éppen ezért még nagyobb hangsúly helyeződik a gyakorlatorientált képzésre. Kézbe kell adni, gyakoroltatni kell a szakmát- fogalmazott.

Az igazgató szólt arról is, hogy a Savaria Szakképző Iskola országos szinten is jól felszerelt, mintegy 50 milliós eszközállománnyal rendelkezik. A legújabb oktatópad azért különleges, mert egy autó minden alkatrészét tartalmazza, és egy gombnyomásra hibát lehet generálni rajta, majd azt megjavítani. Jóval kifizetődőbb tehát ezen gyakorolni, mint egy igazi drága autón.

Ezt szolgálja az 4,5 milliós OBD oktatópad is, melyet szakképzési hozzájárulásból szerzett be az iskola. Az ünnepélyes átadón Marton Zsolt alpolgármester hangsúlyozta, már szövegezés alatt áll a harmadik Járműipari centrumról szóló kormányrendelet, mely életbe lépése után még nagyobb hangsúlyt kap majd a régióban az autóipar és a szakképzett oktatás. Jó befektetés volt az oktatópad, és jó befektetés ma ebben a szakmában elhelyezkedni- folytatta. Jelenleg 75 diák tanul az autóiparban Szombathelyen- mondta el az alpolgármester.

Az ünnepélyes átadóval párhuzamosan egy különleges motorkerékpár-kiállítás kiállítás is nyílt az iskola tornatermében. Virágh Árpád egykori Savariás diák KGST gyűjteményét hozta el, mely pénteken 14.00-ig megtekinthető.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére