Átadták az Aligátorok új birodalmát

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. december 09., szombat •
Ünnepélyes keretek között adták át a fedett uszodával egybeépült új 33x21 méteres medencét, valamint a hozzátartozó kiszolgáló helyiségeket. A teljes egészében állami forrásokból megvalósuló beruházás 2,2 milliárd forintba került. A TAO-támogatás mellett még a 800 millió forintos önrészt is a kormányzat biztosította.
Átadták az Aligátorok új birodalmát

Nem is olyan régen, egészen pontosan 2016. július 4-én kezdődtek meg a munkálatok és nem egészen másfél év múlva már át is adták az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület új birodalmát, mely egybeépült a város felújított fedett uszodájával.

Ez egy csoda. Csoda az, hogy az AVUS néhány év alatt szinte a semmiből indulva felküzdötte magát az élvonalba, és az is egy csoda, hogy ilyen rövid idő alatt felépült ez a remek létesítmény, mely akárcsak a szomszédban álló új sportkomplexum, egyetlen fillérjébe sem került Szombathely városának – mondta avatóbeszédében Hende Csaba. Az Országgyűlés alelnöke a továbbiakban kitért arra, hogy a sport és az egészség között egyenlőségjel van. Tehát óriási hiba szembeállítani a sportcélú beruházásokat az egészségügyi fejlesztésekkel. Amúgy pedig a magyar állam az elmúlt esztendőkben a vasi megyeszékhelyen jóval többet költött például a Markusovszky Kórházra, mint sportlétesítmények építésre összességében.

Befejeződött a fedett uszoda fejlesztésének és rekonstrukciójának második etapja. A Modern Városok Program keretében az első fázisban a jó harminc éve épült uszoda gépészeti felújítása történt meg, emellett pedig a nyílászárók cseréje is megtörtént. Most a második ütemet fejeztük be, melynek keretében megépült az AVUS új otthona. A közel nyolcmilliárdos beruházás harmadik felvonása pedig majd a családi élményfürdő lesz – adott rövid áttekintést a fejlesztésről Puskás Tivadar polgármester.

Az avatóünnepség keretében még Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Gaál Sándor oladi katolikus plébános megáldotta az új létesítményt.

A protokoláris események után az AVUS csapatai birtokba is vették új birodalmukat. Először a legkisebbek tartottak úszóbemutatót, majd pedig következtek a nagyobbak. A program legvégén pedig a szombathelyiek felnőtt csapata mérkőzött meg a horvát Mladost Zagreb együttesével. A telt ház előtt lejátszott derbit a várakozásoknak megfelelően a vendégek nyerték.  
Az elkészült beruházásnak köszönhetően ezután az AVUS kötelékébe tartozó mintegy 250 gyermek, illetve felnőtt sportoló az új létesítményt használja majd. Így pedig a fedett uszoda 50 méteres medencéje lényegében teljes egészében az úszni vágyó szombathelyi lakosok rendelkezésére áll majd. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére