Áldíjbeszedő, álhivatalnok: idősek lakásába próbálnak bejutni

• 2021. március 03., szerda •
Csalókra figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, mint írják: időről időre visszatérnek, és új történettel próbálják áldozataikat megtéveszteni. Azt tanácsolják az időseknek, kérjenek igazolványt, pénzt pedig ne adjanak idegennek.
Áldíjbeszedő, álhivatalnok: idősek lakásába próbálnak bejutni

A változatos módszerek között előfordul, hogy díjbeszedőnek, új körzeti orvosnak, önkormányzati dolgozónak, egyéb szolgáltatók, illetve segítő szervezetek munkatársának adják ki magukat, vagy pénzváltást színlelve jutnak be a kiszemelt áldozat lakásába - figyelmeztetnek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének érdekében azt kéri a szombathelyiektől, hogy ne engedjenek be senkit a lakásukba, akinek személyazonosságáról nem győződtek meg hitelt érdemlően, még akkor se, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát! A hivatalos szervek képviselői igazolvánnyal, vagy egyenruhájukkal igazolni tudják magukat!  

A jótékonysági célra gyűjtőknek készpénzt soha ne adjanak! Adakozás esetén kérjenek csekket vagy számlaszámot!

Pénzt ne váltson fel senki idegennek! Kifigyelhetik, hogy hol tartja a pénzét, illetve valódi bankjegy helyett hamisítványt kaphat vissza.
Amennyiben a „hívatlan vendég” már az Ön akarata ellenére belépett az otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül!

Amennyiben kellő határozottsággal lép fel, meghátrál és távozni fog.

Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezze meg a személyleírásukat, a gépjárművük rendszámát, színét, típusát, mert ezek az adatok segíthetik a későbbi nyomozást!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére