A TDK támogatja a szombathelyi kórház COVID osztályait

• 2021. január 26., kedd •
A szombathelyi TDK a munkakörülmények javítását szolgáló adományokkal támogatja a helyi Markusovszky Kórház három COVID osztályát. A TDK a támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is vásárolt a kórház számára, amely a tüdő- és COVID-19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors tájékozódást, a betegek mozgatása nélkül segít többek között abban, hogy egy kialakuló tüdőgyulladás időben felismerhető legyen.
A TDK támogatja a szombathelyi kórház COVID osztályait

„A kórházban eddig nem volt mobil mellkasi ultrahang készülékünk, ugyanakkor a betegeket nem minden esetben tudjuk röntgenbe vinni. A TDK által a kórházunk számára megvásárolt mobil mellkasi ultrahang eszköz nagyon nagy segítség lesz a mindennapi munkánkhoz, a pandémia idején különösen.” – hangsúlyozza Dr. Szima Barna, a Markusovszky Kórház három COVID osztályát vezető osztályvezető főorvos. “Az ultrahang eszköz COVID-os betegeknél is segíti a gyors tájékozódást, több más fontos információ mellett a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is lehetővé teszi a betegek mozgatása nélkül.” A TDK a vezeték nélküli eszköz megfelelő használatához szükséges kiegészítőket, így tartalék tölthető elemeket és egy iPadet is biztosított a kórház gyógyítói számára.

„A célunk elsősorban az volt, hogy a szombathelyi kórház három COVID osztályán a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyük.” – mondta Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója.

“Láttuk, tapasztaltuk, milyen megfeszített munkát végeznek a kórház munkatársai, ezért a lehetőségeinkhez mérten tenni akartunk azért, hogy a mindennapi küzdelmet elviselhetőbbé tegyük a számukra, hiszen értünk, kollégáinkért, rokonainkért, barátainkért, a Vas megyeiekért ma talán ők vállalják a legnagyobb áldozatot. Köszönjük nekik! “

A vállalat előzetesen egyeztetett a COVID osztályokkal, hogy olyan segítséget nyújtson, ami valóban hasznos számukra. „Nagyon örültünk annak, hogy a kórház kívánságlistájának minden pontját teljesíthettük.” – fogalmazott Takács Balázs.

A TDK a mobil ultrahang készülék mellett a kórház mindhárom COVID osztályát igyekezett a lehetőségekhez mérten komfortosabbá tenni. Vízforralókat, kávéfőzőket, az ügyelőszobában elhelyezett tévékészüléket, vízautomatákat, kenyérpirítókat, szendvicssütőket vásárolt az osztályok számára, valamint ezekhez a kórházi mindennapokban hasznos tartós alapanyagokat – többek között nagy mennyiségű kávét, üdítőt, száraz süteményeket, vizet, stb. –  is biztosította.

„Ez az ellátmány áprilisig biztosan kitart” – foglalta össze az irodájában felhalmozott dobozok között állva Dr. Szima Barna maszkja mögött mosolyogva. „Mivel csak tíz fő tartózkodhat egy légtérben, így a kollégáimmal tízen gyűltünk össze, hogy egy nagy köszönetet mondjunk minden COVID osztályon dolgozó kollégánk nevében a TDK-nak. Nagyon sokat jelent nekünk ez a hangulatjavító támogatás.” – mondta a főorvos.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére