A szombathelyi Síp utca elsőbbséget élvez – Esőben is vége a sártengernek

vaol, Fotó: Cseh Gábor • 2019. szeptember 02., hétfő •
A Síp utca városhoz tartozó szakasza mintegy 31,6 millió forintból újult meg. A fejlesztés időközben megindult az utca másik végén is, még négyszáz méter hiányzik ahhoz, hogy a két szakasz összeérjen.
A szombathelyi Síp utca elsőbbséget élvez – Esőben is vége a sártengernek

Átadták az oladi Síp utca – Kilátó út felőli – városhoz tartozó szakaszát, ahol korábban, főleg esőzésekkor alig lehetett közlekedni, éppen ezért az út állapota évek óta téma volt az itt lakók között. Most a Síp utca mintegy 150 méteren kapott aszfaltborítást, további 250 méteren pedig megépítették a szegélyezést, és előkészítették az altalajt, valamint megoldották a vízelvezetést.

– A környéken a közelmúltban több utca is megújul, vagy már meg is újult – emlékeztetett dr. Puskás Tivadar polgármester, aki egyebek mellett hangsúlyozta: az önkormányzat az útfelújításokat mindig kiemelten kezelte, ezért azokra minden évben jelentős összegeket fordít.

– Most, amikor mind a város, mind az ország sikeres, továbbra is lehetőségünk nyílik arra, hogy központi forrásokat is pályázzunk, és a kormány segítségével folytassuk azt a városmegújító munkát, amit dr. Puskás Tivadar vezetésével 2010-ben elkezdtünk –
mondta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő az átadón. Dr. Kecskés László, a körzet képviselője pedig azt hangsúlyozta, neki személyesen is nagy öröm, hogy most itt állhatnak a felújított úton, ahol nemrég még valóban sártenger volt.

Illés Károly alpolgármestertől megtudtuk, a mostani felújítás saját költségvetésből, mintegy bruttó 31,6 millió forintból valósult meg. Hangsúlyozta, az elmúlt öt évben folyamatos együttműködésben voltak a Szombathely-Olad Plató Közműépítő Közösséggel, amely szintén megkezdte az út építését a Homok utca felől. Ahhoz, hogy a két aszfaltozott szakasz összeérjen, még nagyjából négyszáz méter hiányzik.

Mivel a várossal kötött szerződés értelmében először ennek az utcának kell elkészülnie, és csak utána jöhet az összes többi fejlesztés a környéken, várhatóan a mun­kálatok a jövőben felgyorsulnak majd.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére