A szegény utazó - Sz.Szikla gondolatai

sz.szikla • 2012. január 05., csütörtök •

 

Csak kapkodom a fejem.

Zuhan a forint, állítólag az EU szigorú lesz velünk, talán még ki is raknak bennünk Európából. Hogy egyszerűbb legyen a dolguk, „civil szervezetek” és ellenzéki pártok ráerősítenek. Az Operában ünnep, előtte tüntetés. Volt MSZP-s parlamenti képviselő éppen hogy csak ökölre nem megy a totál részeg szélsőjobbossal.

Másnap meg a nemzetközi sajtó balos fele skandalumért kiált, Orbán Viktor diktátor, az Alkotmány nem harmonizál az unióval (közben kiderül, aki ezt állítja, el sem olvasta az alaptörvényt), meg éppen megint a sajtószabadság károsodott.

Aztán jön a kiakadás a részemről. A színpadon ismeretlen 40-es hölgy „képviseli” a civileket. A megszokott sablonok diktatúra, meg milyen szegények vagyunk, meg elnyomás. Mindez vérben forgó szemekkel és gyűlöletből. Nekem ez nagyon nem szimpatikus. Honnét ez a mélyről jövő gyűlölet? Ki lehet ő?

Irány a Facebook. Kiderül, van még három közös ismerősünk is. Különösebb információ nincs róla, a kapcsolatrendszere alapján TV-s.

forrás: facebook.com

A hölgy turistaként a fotói alapján a következő helyeken járt, 2009-tő: Casablanca, Marrakesh, Palmyra, Shanghaj, Velence, London.

Magyarországon ilyenek a szegények! Talán látja ezt Dominik Strauss-Kahn is és egy kicsit megnyugszik.

Hát akkor most mi van? Azt gondolom a képlet egyszerű. Van egy jó módban élő, szép kiállású, hitelesnek tűnő 40-es, akit nemrég kitettek a munkahelyéről. Állítsuk be szegénynek, földönfutónak és beszéljen erről a tömegek előtt. Manipuláljuk és hangoljuk csak az egyszerű embert. Ha rossz a hangulata legyen még rosszabb!

Hiteltelen nekem az ilyen ember szegénysége.

Megnéztem mibe jön csak az útiköltség, ha elmennék ezekre a helyekre – szállás ebben nincs. Shanghaj 310 eFt,  Marokkó 143 eFt, London 47 eFt, Sziria 120 eFt, Velence 32 eFt.

Akárhogyan is, de ez a szegény tüntető csak útiköltségre 650 eFt-t költött, ráadásul sehol nem egyedül járt.

forrás: facebook.com

És nyugat-európai sajtóban sorra jelennek meg róla a fotók, a filmek, az idézetek, mint a szegény magyar honleány!      

Van egy ismerősöm egy Vas megyei faluban, 86 éves. Felnevelt 4 gyereket, mindig a mezőgazdaságban dolgozott. 37 200 Ft a nyugellátása.

Amit tud, a mai napig megcsinál, kertészkedik, hímezget és imádkozik. Azt mondja: túléljük majd ezt is, a Rákosi alatt nehezebb volt. 

közösség

további frisss

lap tetejére