A számlálóbiztos a saját hamisított aláírását találta meg

MTI • 2018. március 06., kedd •
Hamisított aláírásokat talált az LMP kisvárdai ajánlóívein a helyi választási bizottság - közölte a bizottság elnöke vasárnap az MTI-vel.

Láczay György elmondta, a bizottság okirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt hétfőn – ismeretlen tettes ellen – feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon. A bizottság elnöke az MTI kérdésére elmondta, az egyik aláírás adatai között az egyik számlálóbiztos a saját nevét és aláírását találta meg, amit azonnal jelentett. Nyilatkozata szerint az LMP-re nem tett ajánlást, majd az is kiderült, az íven lévő személyi adatai egyeznek ugyan a választói adatbázisban lévőkkel, ám aláírása hamis volt, keresztnevét a hamisító elírta.

A másik esetben egy választópolgár fordult általános kérelemmel a helyi választási bizottsághoz tájékoztatást kérve arról, hogy neve vagy adatai szerepelnek-e valamelyik jelölőszervezet ajánlóívén. A jelölőszervezetek ajánlóíveinek átvizsgálása után kiderült, az LMP egyik ívén rajta van a neve, amiről írásban tájékoztatták.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére