A családokról szól, a családokért indult a nemzeti konzultáció

vaol.hu, nssga • 2018. december 10., hétfő •
A családvédelmi Nemzeti Konzultáción való részvételre buzdítottak Vas megye országgyűlési képviselői, akik kiemelték, megdöbbentő számukra az ellenzék támadása.
A családokról szól, a családokért indult a nemzeti konzultáció

Sajtótájékoztatót tartott dr. Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt. Vas megye országgyűlési képviselői a Nemzeti Konzultáció fontosságára hívták fel a figyelmet. Mint mondták, a mostani kérdéssor a családok védelméről szól, a tét pedig óriási, hiszen Magyarország és ezzel együtt térségünk jövője forog kockán. – Nem mindegy, hogy a népességfogyási problémákat a magyar családok megerősítésével, vagy a bevándorlók támogatásával oldjuk meg – hangsúlyozta dr. Hende Csaba. Szombathely országgyűlési képviselője szerint a családtámogatási kedvezmények már eddig is sok jót hoztak a térségben élőknek, hiszen számos család élt többek között a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatásaival. – Megdöbbentő, ahogy ellenzéki politikusok ismét cinikusan beszélnek a nemzeti konzultációról – fogalmazott Hende Csaba.

Példaként említette a szocialista Bangóné Borbély Ildikót, aki az Országházban tépte szét a kérdőívet, míg egy Gyurcsány-párti képviselő nyíltan a migránsok és nem a családok támogatására buzdított.– Be kell látnunk, hogy az ellenzék számára a gyermekes családok támogatása nem magától értetődő, nem érték és nem is a politikai programjuk része. Az ellenzék, ha tehetné, megint elvenne a gyerekes családoktól és inkább a bevándorlóknak adná – foglalta össze a politikus.

– Édesapaként kiemelten fontosnak tartom, hogy a mostani kormány kézzelfogható támogatásokat ad a magyar családoknak – mondta Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője. Hozzátette: a választókerületében található települések lakói folyamatosan érdeklődnek a különböző kedvezmények iránt, és sokan igénybe is tudták venni azokat, így a kormány családvédelmi rendszere jelentősen hozzájárul a térség fejlődéséhez is. – Gyurcsány és a szocialisták kormányzása idején folyamatosak voltak a családokat is érintő megszorító intézkedések. Elvették tőlük a családi kedvezményt, az egy- és a kétgyermekeseknél kezdték, aztán elvették az otthonteremtési támogatásokat, a hároméves gyest, a megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde -, óvoda -, iskolabezárásokkal nehezítették a gyermekes család életét – sorolta Ágh Péter. Kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció során többek között az otthonápolás támogatásának kérdése is rendeződhet.

V. Németh Zsolt szerint a Fidesz–KDNP kormánya családbarát kormány, míg az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket. – Nem támogatták a családi adórendszer bevezetését, és a családi adókedvezmény növelését sem. Azt sem szavazták meg, hogy jövőre tovább növeljük a kétgyerekesek adókedvezményét. Nem támogatták a hároméves gyes visszaállítását, a gyed-extra bevezetését, és nem támogatták a családok otthonteremtés programját sem, amelyet azóta is rendszeresen bővítünk. Nem szavazták meg azokat a költségvetéseket sem, amelyek lehetővé teszik a bölcsőde -, óvoda – és iskolafejlesztéseket, és azt, hogy minden eddiginél több gyermek tudjon részt venni ingyenes gyermekétkeztetésben és ingyenes tankönyvellátásban –sorolta hosszasan a képviselő a baloldal által elutasított intézkedéseket. Kiemelte: készek további családvédelmi intézkedésekre, várják az emberek véleményét. – Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is, amelyre december 21-éig várjuk a válaszokat – foglalta össze V. Németh Zsolt.

VIA

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére