A kínai vírusgörbe

• 2020. szeptember 11., péntek •
A februári napi 6-7 ezres új megbetegedés után Kínában a nullához közelít a naponta hírekbe kerülõ pozitív tesztek száma.
A kínai vírusgörbe

Március eleje óta tartósan 100 fő alatt van a Kínában felfedezett új koronavírus-fertőzött esetek száma. Ha megnézzük a görbét, amelyet a statisztikák kirajzolnak, látszik, hogy már március végétől kezdődően gyakrabban volt az esetszám 50 alatt, mint fölött. Sokszor csak napi 10-20 új betegről számoltak be a hírek. Áprilisban ugyan átmenetileg megugrott az esetszám, egyetlen napig, utána azonban tartósan visszaállt a szint.

Hosszú ideig bőven 20 alatt volt a napi új pozitív teszteredmény, most, szeptemberben pedig 10 körül mozog ez a szám. Amit a laikus is észrevesz: a februári napi 6-7 ezres növekedésnek nyoma sincs. A grafikonon ábrázolt tendencia szerint a téli csúcs után egy teljesen lapos vonal jelzi, hogy alig van új megbetegedés Kínában.

A legfrissebb adatok szerint Kínában 85168 embernél mutatták ki a vírust, közülük 80377 ember már meggyógyult, 4634 pedig belehalt a betegségbe. forrás: google.com

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére