A kérdés, hogy a késes rabló szabadlábra kerül, vagy végre megkapja méltó büntetését?

VN, jozsefvaros.hu • 2019. május 24., péntek •
Egy háromgyerekes családanya hiúsította meg a késes rablást, melynek során egy szombathelyi zöldségest akartak kifosztani.
A kérdés, hogy a késes rabló szabadlábra kerül, vagy végre megkapja méltó büntetését?

A Vas Népe úgy tudja, a harmincéves férfi legalább egy évtizede tartja rettegésben a környéken élőket. Időről-időre bele kötött mindenkibe. Nemrég egy idősebb férfit rúgott hátba minden előzmény nélkül, két hete pedig miközben kirontott a lépcsőházból, egy utcán sétáló asszonyt szúrt kis híján nyakon egy hatalmas késsel - tudta meg a megyei napilap. Az ott élők akkor is kihívták a rendőrséget, de a férfi két óra múlva szabad volt, mert beteg, és erről papírja is van, amivel előszeretettel él vissza, pontosan tudja, bármit megtehet, hiszen úgysem vonják felelősségre. B. József a zöldséges melletti társasházban, önkormányzati lakásban él egyedül, ahol a közműveket már rég kikapcsolták. A vizet azonban nem lehet teljesen elzárni, így a férfi különböző edényekben próbál a csöpögő csapból vizet felfogni. Az edények persze idővel megtelnek, és a túlfolyó víz rendszeresen elárasztja a lakás alatti húsboltot, pedig az ott dolgozók sokszor adnak neki enni is. A harmincéves férfi gyakran éhezik, olyankor még kiszámíthatatlanabb. A lépcsőházban is rettegnek tőle, volt olyan lakó, akit azzal fenyegetett meg, hogy ledobja gyermekét a harmadikról, ha még egyszer meghallja a hangját. Mészárosné Gál Melinda éppen a délutáni váltáshoz készülődött, amikor megjelent B. József az ablak előtt, majd bal kezének kabátujjából egy hatalmas kést húzott elő a kassza tartalmát követelve. A háromgyerekes anya azonban nem ijedt meg, kiabálni kezdett, majd felkapta a ládahúzó kampót és elkergette a rablót, akit jól ismert, hiszen korábban már többször megfenyegette őt. Miután kihívták a rendőröket, nagyon gyorsan, több kocsival érkeztek a helyszínre és percek alatt előállították az elkövetőt. A környéken most mindenki abban bízik, hogy a 72 órás elzárást követően vagy börtönbüntetésre, vagy kényszergyógykezelésre ítélik - foglalta össze a Vas Népe.

Időközben a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Szombathelyi Járásbíróság a gyanúsítottat 2019. május 23-án letartóztatásba helyezte – írja a police.hu

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére