A Haladás két súlyemelője is bekerült az EB-csapatba

• 2021. február 17., szerda •
A HVSE sportolói közül Gyürüs Barbara és Boros Viktória utazhat a moszkvai felnőtt kontinensvetélkedésre. Az Európa-bajnokságot a tervek szerint április 3-11. között rendezik meg az orosz fővárosban.
A Haladás két súlyemelője is bekerült az EB-csapatba

A Magyar Súlyemelő Szövetség döntése értelmében a budapesti Baczakó Péter Emlékversenyen kötelező volt az összes olyan súlyemelőnek indulnia, aki a moszkvai felnőtt Európa-bajnokságon induló magyar csapat összeállításánál szóba jöhetett. Ez a Haladás VSE három női versenyzőjét érintette - tájékoztatott a klub honlapja. 

Közülük ketten - Polgár Mirjam és Gyürüs Barbara – a felnőttek, míg Boros Viktória a junior korosztályban tette próbára tudását, felkészültségét.

Miri a 76 kilogrammos súlycsoportban szakításban 74, míg lökésben 102 kilót teljesített. Összetett eredménye (176 kg) kategóriája harmadik helyezéséhez volt elegendő.

Barbi a +87 kilóban indult, ahol végül 181 kilogrammal aranyérmes lett. Szakításban 81, lökésben pedig kereken 100 kilogramm volt az eredménye.

Boros Viki a juniorok 87 kilogrammos kategóriájában lett első 195 kilóval. Szakításban 85, lökésben 110 kilót sikerült feje fölé emelnie.

Az eredmények alapján Gyürüs Barbara és Boros Viktória tagja lesz a kontinensviadalon szereplő magyar válogatottnak, persze csak abban az esetben, ha a koronavírus-járvány nem húzza keresztül a rendezők elképzeléseit.

- Lényegében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, talán Mirinél van pici hiányérzetem, mert a 78 kilót szakításban hozhatta volna. Amúgy mind a hárman a felkészülési időszaknak megfelelő teljesítményt hozták. Ez alapnak jó, lehet rá építkezni. Természetesen a későbbiekben lesz lehetőségük javítani. Például a hazai rendezésű Savaria Kupán is, ahol Barbi és Viki megerősítheti az Európa-bajnoki csapattagságát – fogalmazott Márkus Erzsébet szakosztályvezető az egyesület portáljának.

A Savaria Kupát - mely egyben Tóth Géza Emlékverseny is - március 6-án, szombaton rendezi meg egyesületünk a Haladás Sportkomplexumban.

 

fotó: haladasvse.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére