A FIDESZ a nyerő

Frisss • 2013. január 03., csütörtök •
Az összes év végi közvélemény kutatáson erős kormányparti fölényt mértek. Hiába az ellenzéki offenzíva, és a közös útkeresés: 2012 egyértelműen a Fidesz éve volt. Még a baloldalhoz köthető közvélemény kutatók szerint is.

A jelenlegi kormánypárt támogatottsága tovább nőtt, míg az MSZP illetve az Együtt 2014 szavazókat vesztett- derül ki a felmérésekből.  A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy a legkedveltebb politikus Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, őt követi Orbán Viktor miniszterelnök, aki 41,3 ponton áll.  Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc mindössze 26, 8 ponton áll, és ezzel elnyerte a legkevésbé kedvelt politikus címet.  Orbán Viktort az LMP frakcióvezetője, Schiffer András, valamint az MSZP elnöke, Mesterházy Attila követi, 39,8, illetve 39,5 ponttal.  A Jobbik erősödött, a biztos pártválasztók körében több mint 20%-on áll a párt, és Vona Gábor elnök is 37,8 pontot gyűjtött.

Az Iránytű Politikai és Gazdaságpolitikai Intézet által nyilvánosságra hozott felmérés szerint a válaszadók 59,3 százaléka biztosan regisztrálna, 13,3 százaléka valószínűleg igen, s csak 16,2 százaléka mondta, hogy ezt semmi esetre sem tenné meg.

Ma is nyerne a FIDESZ!

Ha most vasárnap lennének a választások, biztosan nyerne a Jobboldal a maga 42, 9 százalékos támogatottságával, hiszen az Együtt 2014-nek 14,6 százalékos, az MSZP-nek 12,2 százalékos, a DK-nak pedig csak 2, 4 százaléknyi támogatottságot jósolnak.

Szembetűnő, hogy az LMP szavazói bizonytalanok, és a párton belüli nézetkülönbségek nem csökkentek. Az LMP szavazóinak 32 százaléka támogatná a csatlakozást az Együtt 2014-hez, szemben a 46 százalékkal, továbbá a határozatlanok aránya is igen magas.

Úgy tűnik, sem a közösségi oldalon generált lobbi tevékenység, sem a média figyelmét is felkeltő műbalhék nem értek célt, hiszen a FIDESZ még mindig erősebb, mint az összes ellenzéki párt együtt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére