A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László az FDSZ-el

MTI, hirado.hu • 2019. szeptember 22., vasárnap •
A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével (FDSZ) szerdán Budapesten. A felek egyetértettek abban, hogy közös cél a felsőoktatás teljesítményének erősítése a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében.
A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László az FDSZ-el

A szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar egyetemeknek szorosabb együttműködésre érdemes törekedniük a hazai gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal.

Kitértek arra: az ipari-vállalkozói kapcsolatok bővülése hatékonyabb működést és versenyképesebb béreket eredményez a felsőoktatásban is. A hazai egyetemek bekapcsolódását az európai kutatási és innovációs térbe a nemzetközi társintézményekkel való közös munka elmélyítése, kiterjesztése segíthető elő – írták.

A miniszter elmondta, hogy kiemelten számít az FDSZ támogató hozzáállására a felsőoktatás megerősítésében. A találkozón a szakszervezet delegáltjai nyitottságukat fejezték ki a folyamatos párbeszédre a magyar felsőoktatás jövőjéről – olvasható a közleményben.

közösség

további frisss

lap tetejére