A felebaráti szeretet és az önzetlen segítés nagykövetei

• 2021. január 26., kedd •
Idén is átadták "Test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat", amelyet ezúttal Horváth Klára és Ráczné Varga Bernadett vehetett át.
A felebaráti szeretet és az önzetlen segítés nagykövetei

A körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban tartott ünnepi eseményen a Szombathelyi Egyházmegye által 2018-ban alapított a Test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjjal kapcsolatban Székely János szombathelyi megyéspüspök kiemelte: a Szombathelyi Egyházmegye mindig büszke volt dr. Batthyány-Strattmann Lászlóra, a Szegények Orvosára. Személye és munkássága példa arra, hogy az elkötelezett keresztény életből, mély Istenhitből kiemelkedő orvosi szolgálat fakad. Külön is fontos az ő életéből, hogy támogatta az elesetteket: a rászorulókat ingyen gyógyította, sőt, lelki és anyagi támaszt is nyújtott számukra. Gyógyított lelket és testet egyaránt. Szeretnénk, ha a jövőben is ez a szellemiség vezetné a magyar orvosokat. Ezért alapítottuk a díjat, amellyel minden évben kitüntetünk egy, a hivatásában kiemelkedő eredményeket elért, példaértékű szolgálatot teljesítő orvost - olvasható a vaskarika.hu-n.

A díjat minden esztendőben egy orvosnak és egy ápolónak adományozzák. A Test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat 2021-ben dr. Horváth Klára, valamint Ráczné Varga Bernadett szakápoló kapta, elismerve azt a fáradtságos, embert próbáló munkát, amelyet a betegek gyógyulása érdekében tesznek.  


forrás: vaskarika.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére