700 milliós fejlesztési tervezetcsomag a szombathelyi költségvetésben

Frisss • 2013. május 20., hétfő •
Ha nem valósul meg valamilyen mértékű vagyonértékesítés, akkor kevesebb fejlesztést tud megvalósítani a város – ennek szellemében született meg az új vagyongazdálkodási koncepció - írja legfisebb számában a Szombathelyi7.
700 milliós fejlesztési tervezetcsomag a szombathelyi költségvetésben

Az elmúlt két évben a fejlesztések háttérbe szorultak, mert az adósságkezelés elvitte a forrásokat. Jelenleg egy 700 millió forintos fejlesztési tervezetcsomag szerepel a költségvetésben, ehhez szeretnénk megfelelő fedezetet találni – mondta el a Szombathelyi7-nek Molnár Miklós alpolgármester.

Kiemelte, hogy míg a 2010-es időszakot megelőzően a vagyongazdálkodásból származó bevételeit a város részben a működésre fordította, addig 2013-ban ez már nem lehetséges. Ilyen bevételekből kizárólag fejlesztésekre lehet költeni. Így, ha például egy európai uniós pályázat önrészét fedezi vagyoneladásból az önkormányzat, nem beszélhetünk vagyonveszteségről, mi több, az értékesített vagyon inkább megsokszorozódik – magyarázta az alpolgármester.

A lakások közül azokat adnák el, amelyek felújítása az önkormányzatnak túl sokba kerül, egy olyan tulajdonosnak azonban, akinek ez hosszú távon oldaná meg a lakásproblémáját, jó lehetőség lehet. A többi vagyonelemről nem született döntés, csak feltérképeztük a helyzetet, és reményeink szerint egy olyan folyamat kezdődött, amely tiszta, átlátható, ugyanakkor gyorsítja az eddigi eljárást – fogalmazott Molnár Miklós.

A cikkben továbbá olvasható, hogy két közgyűlésen is tárgyaltak a képviselők arról, továbbra is csemegebolt működjön-e a Fő tér 17-ben. A helyiséget 157 millió forintért árulják, de mielőtt végleg megválnak tőle, a testület megvizsgálja és megvitatja a beérkezett ajánlatokat.

Az ingatlanokhoz nyílt liciteljárás során juthatnak a leendő tulajdonosok, bővebb információ a város hivatalos honlapján található.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére