Milliárdos fejlesztés a LuK-ban

• 2012. március 08., csütörtök •
A térség legnagyobb ipari fejlesztése valósulhat meg Szombathelyen a LUK bővítésével. A Shaeffler csoport szombathelyi telephelye a Széchenyi pályázaton nyert 1 milliárd forintot.

A térség legnagyobb ipari fejlesztése valósulhat meg Szombathelyen a LUK bővítésével. A Shaeffler csoport szombathelyi telephelye a Széchenyi pályázaton nyert 1 milliárd forintot. A támogatás mértéke 30%-os. Az Ipartelepítés nyilván létszámbővítéssel is jár majd, elsősorban szakképzett munkaerőre van szüksége a cégnek, és mivel a vállalat tagja a szombathelyi foglalkoztatási paktumnak, a helyi munkavállalókra is számítanak.

A cég tervei között szerepel, hogy várhatóan 2014 év végéig 19000 négyzetméterrel bővül a szombathelyi vállalat. Új technológiákat szeretnének meghonosítani; kuplungokhoz és lendítőkerekekhez szükséges többféle új alkatrészt fognak Szombathelyen megmunkálni.

A Schaeffler csoport szombathelyi telephelye a világszerte tevékenykedő LuK vállalatcsoport 100%-os magyarországi leányvállalata. Az üzem termékskáláján kuplungszerkezetek, kuplungtárcsák és kéttömegű lendítőkerekek számos változata szerepel.. A világon minden negyedik autó LuK-kuplunggal közlekedik, és a cég a világ vezető motorgyártóinak nem csak beszállítója, hanem megbecsült fejlesztési partnere is.

A LuK GmbH 1996. májusában alapította a LuK Savaria Kft-t. Üzemünkben az 1997. januári alapkőletételt követően 1997. novemberében indult meg a termelés. Jelenlegi létszáma 2000 fő. A LuK Savaria éves forgalma 2010-ben 424 Millió euro volt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére