Lovas élmények május elsején - (képgalériával)

MO, Fotó: TT • 2013. május 02., csütörtök •
Egy kis időutazáson vehettek részt a Szent István Parkba látogatók május elsején. Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar lovas történelmi napot, ahol pillanatok alatt a lovagi korba képzelhettük magunkat.

Ellátogatunk a hagyományteremtő szándékkal megrendezett, történelmünk során nemzetünk számára büszkeséget és dicsőséget felelevenítő, történelmi korszakokat idéző lovas napra, a Május 1. Söröző előtti parkba. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőségét kínáló rendezvény, helyszínileg és hangulatilag is lehetőséget adott arra, hogy a lovagok korában érezzük magunkat.

Átsétálva a parkon kardcsattogások csapták meg a fülünket. Lovagi párharcok mellett álltunk meg nézelődni, ahol fiatal férfiak mérték össze erejüket a király tiszteletéért. Kiváló családi programnak mutatkozott az esemény, a bámészkodó kisfiúkat alig lehetett elrángatni a hősies torna közeléből.

Közben a park egész területét bejárhatták az érdeklődők, akár lovaskocsival is. Persze, akinek volt türelme kivárni a sorát. Viszonylag hosszú sor kígyózótt a lovaglásért is. A legapróbb gyerekektől kezdve bárki felülhetett egy daliás paripa hátára. A kisebbek sem maradtak ki a sorból, pónikocsikázásra is akadt lehetőség. Aki pedig csak símogatni szeretett volna, az is megtehette, még kiscsikót is megkémlelhettek a gyerekek egészen testközelből.

Tekintse meg képgalériánkat!

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére