Elrajtolt a Vízilabda Junior Világbajnokság -győzelemmel kezdtek a magyarok

Frisss • 2013. augusztus 12., hétfő •
Izmos felsőtestek a vízben, lelkes rajongók a lelátókon, a politikai elit a parton- elstartolt a junior vízilabda világbajnokság a szombathelyi Tófürdőn. Egy hétig rajtunk a hazai és nemzetközi sportélet szeme.
Elrajtolt a Vízilabda Junior Világbajnokság -győzelemmel kezdtek a magyarok

A cél a négybe kerülés – mondta Horkai György szövetségi kapitány a hivatalos ceremóniát megelőző sajtótájékoztatón. A magyar legénység önbizalommal telve várta a rajtot, Kolumbia, Kanada és Olaszország csapatával kell megvívniuk a harcot a csoportjukban. A négyesek első helyezettjei azonnal a nyolc közé kerülnek, a másodikak az ellentétes csoportok harmadik helyezettjeivel játszanak a negyeddöntőért.

Puskás Tivadar polgármester örömét és büszkeségét fejezte ki, hogy Szombathely adhat otthont a neves rendezvénynek. A város megdolgozott azért, hogy most itt lehet, többek között itt indult el először a vízilabda iskolai kereteken belüli oktatása- emlékeztetett.  

Azok a srácok küzdenek a junior meccseken, akik a jövő felnőtt válogatottjának a tagjai lehetnek adott esetben. A meccsek színvonala és hangulata tehát legalább olyan, mint azt a „nagyoktól” már megszokhattunk. Ráadásul Bedő Krisztián, barcelonai világbajnok is a medencébe ugrik a magyar csapattal. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő egy vázát ajándékozott az újdonsült világbajnoknak.

A hivatalos megnyitó és a résztvevő 16 csapat bemutatkozása után a Magyarország - Kolumbia meccsel folytatódott a program. Megnyutató fölénnyel: 21-3-ra nyert Horkai csapata.

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, akik szurkolni szeretnének, de csobbanni nem, a Bartók Béla  körút – Kenderesi út sarkán található parkoló felől közelíthetik meg a lelátókat.

A Tófürdő a rendezvény ideje alatt természetesen nyitva tart, a kalandmedencék, csúszdák, gyermekmedencék, és a sportpályák zavartalanul üzemelnek. Azok, akik megváltják belépőjegyüket a strandra, szintén ingyenesen ülhetnek a tribünre, hiszen a pénztárnál kapott karszalaggal szabad bejárásuk lesz a területre.

A magyar U20-as válogatott szűkített kerete:

Kapusok: Bendes Viktor, György Dávid.

Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián, Berta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sánta Dániel, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy  András.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére