Elkezdődött: meggyújtották az első adventi gyertyát

EB, Fotó: CSG • 2012. december 02., vasárnap •
A Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiójának műsora, Marton Zsolt ünnepi köszöntője után ökumenikus egyházi szertartás keretében meggyújtották az első adventi gyertyát a Fő téren.

Lassan két évtizede hagyomány már Szombathelyen is, hogy a karácsonyt megelőző négy hétben vásárosok, forraltborosok költöznek a Fő térre, az utcák pedig ünneplő ruhát öltenek. Az adventi programokról már beszámoltunk, szombaton este pedig hivatalosan is megkezdődött a várakozás időszaka.

Ahogy Marton Zsolt alpolgármester ünnepi köszöntőjében is fogalmazott, ilyenkor közösségi térré változik a Fő tér. Most a szeretet ünnepe jött el, az advent csendességé, méltóságé- tett hozzá. Emlékeztetett: rohanó világunkban sokminden változik, a számítógép elromolhat, de a szeretet mindíg megmarad. 

Ezt követően ökumenikus szertartás keretében a római katolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői advent fontosságáról, a várakozás jelentőségéről beszéltek. Ávár Tibor gyertyaöntő készítette első hatalmas gyertyát  a város három alpolgármestere- Marton Zsolt, Lazáry Viktor és Molnár Miklós- gyújtotta meg.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére