Tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kaptak Szita Bence gyilkosai

Frisss • 2013. június 06., csütörtök •
Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte mindhárom vádlottat első fokon a tavaly októberben brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Szita Bence megölése miatt indított perben csütörtökön a Kaposvári Törvényszék.
Tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kaptak Szita Bence gyilkosai

Fotó: blikk.hu

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék a tizenegy évesen megölt felsőmocsoládi kisfiú, Szita Bence gyilkosait - számolt be a sonline.hu

A bíróság az elsőrendű vádlott, többszörösen büntetett előéletű Bogdán Józsefet és a másodrendű Kertész Józsefet 14. életévét be nem töltött személy elleni, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, Bogdán esetében nyereségvágyból is elkövetett emberölésben, a gyerek egykori nevelőanyját, P. Erikát a négyszeresen minősített emberölésre felbujtásban találta bűnösnek. Az ítélet azt jelenti, hogy a három vádlott esetében sohasem kerülhet szóba a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége - részletezi a lap.

A vádlottaknak a több mint tízmilliós perköltséget is meg kell fizetniük, viszont a család 15 millió forintos polgári jogi igényét egyéb útra terelte a bíróság, azaz a kártérítés egy másik per része lesz. A vádlottak meglepően nyugodtan vették tudomásul az ítéletet.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére