Pert vesztett Aczél a Haladás ellen

Frisss • 2013. március 21., csütörtök •
Másodfokon is elutasította a munkaügyi bíróság Aczél Zoltán keresetét a Szombathelyi Haladás ellen.
Pert vesztett Aczél a Haladás ellen

Tavaly októberben,  a munkaügyi bíróság első fokon elutasította a nemzetközi fogadási csalásokban gyanúsított Aczél Zoltán labdarúgóedző keresetét, amellyel korábbi klubja, a Szombathelyi Haladás rendkívüli felmondását támadta meg.

Aczél Zoltán azt szerette volna, ha a rendkívüli felmondást jogszerűtlennek találja a bíróság, s ezáltal a klub kifizeti számára a szerződésének hátralévő idejében neki járó pénzt, 13,67 millió forintot.

A bíró tavaly jogszerűnek ítélte meg a felmondást, ezt a Központi Nyomozó Főügyészség és a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának Aczélra vonatkozó gyanúsításával, illetve felfüggesztésével indokolta. Kiemelte, a gyanúsítás ténye olyan mértékű bizalomvesztést eredményezett a klub részéről, amely önmagában megalapozza a rendkívüli felmondás jogosságát.

A munkaügyi bíróság, mai tárgyalásán megalapozottnak találta Aczél Zoltán munkaviszonyának felbontását, és első fokon hozott ítéletét most másodfokon is jogerősnek ítélte. Aczél Zoltán így semmilyen követeléssel nem élhet a Szombathelyi Haladás Kft. -vel szemben. A jogerős ítéletet követően a per véget ért – mondta el Tóth Miklós a Haladás ügyvezetője.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére