Ismét tűz volt a pszichiátrián (Frissítve!)

frisss.hu • 2013. december 16., hétfő •
Előbb az ágymatracát, majd pedig egy takarót gyújtott fel egy pszichiátriai kezelt Szombathelyen. Információnkat a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megerősítette.
Ismét tűz volt a pszichiátrián (Frissítve!)

Kétszer is felgyújtotta ágymatracát egy pszichiátriai kezelt Szombathelyen, a 11-es Huszár úti kórházban. Egy, a pszichiátrián ápolt beteg felelős a gyújtogatásért, aki egy öngyújtóval lobbantotta lángra ágymatracát. A meggyújtott matracot a kórházi dolgozók oltották el. Több mentő és tűzoltó is a helyszínre érkezett. A megégett matracot kivitték a kórteremből.

Néhány perccel később azonban újabb riasztást kaptak a tűzoltók, mivel ugyanaz a beteg egy másik kórteremben is felgyújtott egy matracot. A mentők a gyújtogatót lekötözték, és a Markusovszky kórházba szállították. Három embert is füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyfélkapcsolati vezetője, dr. Magyar Csaba tűzoltó alezredes nyilatkozott az esetről portálunknak.

9:58-kor a 11-es Huszár úti kórház pszichiátriai osztály tűzátjelző berendezése igazgatóságunk műveletirányítási szolgálatára bejelzett. Tekintettel arra, hogy az intézmény hármas kiemelt tűzoltási fokozatú ezért a Szombathely Hivatásos Tűzoltótó parancsnokság, négy különleges szerrel illetve a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a helyszínre vonult. A kiérkezett tűzoltók megállapították, hogy egy matrac égett, amelyet az ott dolgozó kórházi személyzet eloltott. Másfél óra múlva ismét jelzett a tűzátjelző berendezés, a helyszínre érkező tűzoltók a második esetben azt állapították meg, hogy az ágyon lévő takaró égett, amelyet a kórházi dolgozók eloltottak. A másik esetben három dolgozót és egy ápoltat füstmérgezés gyanúja miatt az Országos Mentőszolgálat kórházba szállított. A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az ügyben tűzvizsgálati eljárást fog lefolytatni. 

15 óra 20 perckor kaptuk az információt, hogy a pszihiátrián ápolt beteg, ismét immár harmadszor is gyújtogatott. A pszichiátriai kezelt ma már harmadszor gyújtott tüzet az intézményben, a tűzoltók ismét a helyszínre érkeztek. A tüzeseteket okozó nőt a második tűzeset után átszállították a Markusovszky Kórházba, a kivizsgálás után visszaszállították a pszichiátriára, ekkor pedig a nála elrejtett öngyújtóval újabb tűzet gyújtott. Immár harmadszor kellett a helyszínre kiszállniuk a szombathelyi tűzoltóknak.

Fotó: Tárnai Tamás

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére