Kerékpártolvajokat fogtak a szombathelyi állomáson

Frisss • 2013. augusztus 29., csütörtök •
Kerékpártolvajokat buktatott le a GYSEV biztonsági szolgálata Szombathelyen. Július végén és augusztusban is tetten értek kerékpártolvajokat a vasi megyeszékhely vasútállomásánál. A GYSEV biztonsági szolgálatának vagyonőrei a rendőrségnek adták át az elkövetőket.
Kerékpártolvajokat fogtak a szombathelyi állomáson

Az utóbbi hónapokban a szokásosnál is jobban féltik a biciklijüket a szombathelyiek, ha a vasútállomás környékén kell azt hagyniuk. Sokan vannak ilyen helyzetben, hiszen az ún. ingázók - akik az otthonuktól a munkahelyükig kell, hogy utazzanak - legtöbbször kerékpárral jutnak el a vonathoz és onnan haza. Ez a legegyszerűbb, hiszen olcsó és mindig rendelkezésre áll. Azonban lopják ezeket. Érdekes megfigyelni, hogy egyre gyengébb állapotú biciklik halmozódnak az állomás környékén. A tolvajok azonban egyre többször lebuknak!

"Július 27-én éjszaka az „A” vágány mellett újonnan kialakított kerékpártárolónál a szolgálatot teljesítő vagyonőrök felfigyeltek arra, hogy három személy az ott elhelyezett kerékpárokat nézegeti. A váltásvezető utasította a járőrszolgálatot ellátó kollégáit a figyelőszolgálat végrehajtására és az elfogás megszervezésére, maga pedig a videokamerás megfigyelőrendszer által közvetített kép alapján segítette a tevékenységüket, tájékoztatta kollégáit a kerékpártolvajok ténykedéséről, mozgásáról. Az elkövetők a kerékpárról a zárt erőszak alkalmazásával  levették és megpróbálták eltulajdonítani, amit a közbelépő vagyonőrök megakadályoztak és a kerékpártolvajok egyikét elfogták.  

Augusztus 22-én szintén az éjszakai órákban ugyancsak az „A” vágány melletti kerékpártárolóból két személy egy Camping kerékpárt próbált eltulajdonítani. A szolgálatban lévő vagyonőrök a rejtett figyelőszolgálat végzése során mindkét elkövetőt feltartóztatták és elfogták a forgalmi iroda melletti kijáratnál.

A fiatal és fiatal felnőtt korú kerékpártolvajokat a vagyonőrök mindkét esetben a rendőrhatóságnak adták át. Az elkövetők elfogásában és a kerékpárok eltulajdonításának megakadályozásában döntő jelentősége volt a szombathelyi állomás biztonsági, ezen belül is a videokamerás megfigyelő rendszer fejlesztésének és bővítésének, valamint a GYSEV biztonsági szolgálata vagyonőrei éber szolgálatellátásának és azonnali szakszerű intézkedésének."

közösség

további frisss

lap tetejére