Frissítve: házfalnak csapódott a kamion a 86-os főúton

Frisss • 2013. július 11., csütörtök •
Baleset történt ma reggel Balogunyom után a 86-os főúton. Információink szerint egy kamion, átszakította a szalagkorlátot és egy ház falába csapódott. Úgy tudjuk, hogy egy személyautó is összetörött. Félpályás útzár van érvényben.
Frissítve: házfalnak csapódott a kamion a 86-os főúton

Fotó: illusztráció, Forrás: tapioregio.hu

Frissítve:

Megszűnt a forgalomkorlátozás

A 86-os számú főút balesettel érintett szakaszán 10 óra 40 perctől zavartalanul haladhat a forgalom.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye:

Reggel nyolc óra után érkezett a jelzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába, miszerint Kisunyomnál egy lengyel felségjelzésű 40 tonnás nyergesvontató átszakította a szalagkorlátot, nekicsúszott egy lakóépületnek, és egy parkoló személygépjárművet is elsodort. A szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek vonultak a helyszínre, ahol a beavatkozást jelenleg is a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítja. A tehergépjármű rakományát és annak épségét a Katasztrófavédelmi Mobil Labor vizsgálja.

A jármű autóalkatrészeket, köztük légzsákindító patronokat szállított. A rakomány egy részének beazonosítása rendőrségi biztosítás mellett még folyamatban van. A baleset miatt lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A tehergépjármű műszaki mentése jelenleg folyamatban van.

A baleset következtében villanyoszlop, illetve a gázvezeték is sérült, ezért a gáz- és áramszolgáltató értesítése is megtörtént. A közművek sérülése miatt a helyreállítás idejére egy lakóházban a gázszolgáltatás, húsz házban pedig az áramszolgáltatás szünetel.

A kamionban utazó kísérő személy könnyebben sérült, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.


Baleset történt ma reggel a 86-os főúton, Balogunyom után. Információink szerint egy kamion Körmend felől Szombathely irányába közlekedett, amikor a balra ívelő kanyarban, eddig tisztázatlan okok miatt, elvesztette uralmát a járműve felett, lesodródott az útról és egy lakóházba csapódott. A ház előtt állt egy személygépkocsi, a kamion ezt is összetörte. A balesetnek két könnyű sérültje van.

Az érintett útszakaszon jelenleg is tart a helyszínelés, félpályán terelik a forgalmat, várhatóan 13 óráig. Úgy tudjuk a kamion pirotechnikai övfeszítő eszközöket szállított, ezért a katasztrófavédelem munkatársai is részt vesznek a mentésben. Cikkünk folyamatosan frissül.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére