Cozma-ügy - Szombathelyen tárgyalják másodfokon a garázdaságot

MTI • 2013. március 20., szerda •
A Szombathelyi Törvényszék tárgyalja másodfokon a Cozma-gyilkosság ügyének garázdaság részét - tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.
Cozma-ügy - Szombathelyen tárgyalják másodfokon a garázdaságot

Fotó: hir24.hu

Dülkné Pintér Zsuzsanna elmondta: a Fővárosi Ítélőtábla azért jelölte ki a Szombathelyi Törvényszéket, hogy a büntetőügy pártatlan elbírálásába vetett bizalom ne rendüljön meg azzal, hogy helyi bíróság dönt az ügyben. A szóvivő arról nem beszélt, mikor kezdődhet meg az ügy tárgyalása Szombathelyen.

Az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróság tavaly május 25-én nyolc hónaptól három és fél évig terjedő börtönbüntetéssel, illetve egy esetben pénzbüntetéssel sújtotta a Cozma-gyilkosság kapcsán garázdasággal vádolt 25 embert. Akkor elfogultságra hivatkozva a vádlottak döntő többsége azt kérte, hogy a másodfokú tárgyalásra ne a Veszprémi Törvényszéket jelöljék ki.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet pedig életveszélyesen megsebesítették.

A gyilkosság miatt lezajlott perben a Veszprém Megyei Bíróság 2011 júniusában első fokon, nem jogerősen életfogytiglant szabott ki Raffael Sándorra és Németh Győzőre, Sztojka Iván pedig 20 év fegyházbüntetést kapott. A Győri Ítélőtábla 2012. április 27-én kihirdetett jogerős ítéletében jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését: Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év, Sztojka Ivánt pedig 8 év börtönre ítélte a másodfokú bíróság. A Kúrai később részben megváltoztatta a jogerős ítéletet: Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította, az első- és a másodrendű vádlottra jogerősen kiszabott 18-18 év szabadságvesztést helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére