A baloldal pénzét rejtegette Simon Gábor?

fidesz.hu • 2014. március 13., csütörtök •
Egyre erősebb a gyanú, hogy a hamisított útlevéllel rejtegetett, vagyonkezelt pénz eredete nemcsak Simon Gáborhoz köthető, egyre erősebb a gyanú, hogy az a baloldal pénze – hangsúlyozta Kocsis Máté. A Fidesz kommunikációs igazgatója és Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottságának KDNP-s elnöke március 12-én sajtótájékoztatót tartott a Simon-ügy fejleményeiről.
A baloldal pénzét rejtegette Simon Gábor?

Az elmúlt hetekben kiderült Simon Gáborról, az MSZP korábbi elnökhelyetteséről, hogy 240 millió forintot rejteget külföldi bankszámlákon. Kocsis Máté szerint ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis az elmúlt napokban ismertté vált, hogy további tízmilliókat is rejteget Simon egyéb bankszámlákon. Az is kiderült, hogy ezeket a horribilis összegeket előre eltervezetten, hamis útlevéllel, becsapva a hatóságokat, törvénytelenül rejtegette. Az is világosan látszik, hogy az ügyben fekete pénzről van szó – fűzte hozzá. 36 napja nem kapunk arra választ arra, hogy honnan van a pénz, és mit tudtak róla a baloldal vezetői, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila – fogalmazott a képviselő.

A kommunikációs igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a pénz jelentős része 2008-ban keletkezett. Ekkor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is a baloldal vezetői voltak. Nehéz elhinni, hogy korábban semmilyen információjuk nem volt államtitkáruk, elnökhelyettesük által rejtegetett fekete pénzekről – jegyezte meg. A képviselő szerint kérdésként merül fel az is, hogy mit értett Gyurcsány Ferenc azon a kijelentésén, hogy jobb nem tudni, honnan vándoroltak pénzek az MSZP-hez.

Kocsis Máté emlékeztetett, Mesterházy Attila február elején - miután titokban tárgyalt Simon Gáborral -, úgy nyilatkozott, hogy a pénz Simon korábbi forrásfelhalmozásából keletkezett. Honnan tudja ezt Mesterházy Attila? Mit mondott neki Simon Gábor azon a titkos találkozón? – tette fel a kérdést Kocsis Máté. Aláhúzta, miután tudni lehet, hogy ez a pénz 2008-ban keletkezett, világossá vált, hogy hazugság az az állítás, hogy a pénz nem Simon Gábor politikai életéhez kötődik.

A Fidesz kommunikációs igazgatója feltette azt a kérdést is, miért vallotta Simon Gábor, hogy ő csak vagyont kezelt. Kinek a vagyonát kezelte 2008 óta, és ki bízott volna meg egy vagyonkezelési gyakorlattal nem rendelkező országgyűlési képviselőt ilyen feladattal? - sorolta kérdéseit Kocsis Máté. Egyre erősebb a gyanú, hogy egy példátlan bűncselekmény-sorozatról van szó, egyre erősebb a gyanú, hogy nem egy magányos elkövetővel állunk szemben. Egyre erősebb a gyanú, hogy a hamisított útlevéllel rejtegetett, vagyonkezelt pénz eredete nemcsak Simon Gáborhoz köthető, egyre erősebb a gyanú, hogy az a baloldal pénze – fogalmazott a fideszes politikus.

A baloldal vezetői, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila fejezzék be titkolózást! Mondják meg, mit tudnak a pénz eredetéről, honnan van az, adózott-e, mit kell érteni az alatt, hogy jobb nem tudni, honnan vándoroltak pénzek az MSZP-hez, mit mondott Simon Gábor Mesterházy Attilának, és ki bízta meg Simon Gábort vagyonkezeléssel – sorolta kérdéseit Kocsis Máté. A fideszes politikus felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy ködösítenek, titkolóznak és nem segítik a hatóságok munkáját. A Fidesz és a KDNP képviselői magyarázatot követelnek, és felszólítják a baloldal képviselőit, hogy jelenjenek meg a mentelmi bizottság ülésén – jelentette ki Kocsis Máté.

Rubovszky György kizártnak nevezte, hogy Mesterházy Attila elfogadhatta a sorozatos hazudozáson megbukott, 2009 óta hamis vagyonnyilatkozatokat leadó leadó Simon Gábor naiv válaszát. Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy az egész baloldal falaz az ügyben – fűzte hozzá. A parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke bejelentette azt is, hogy a testület március 24-i ülésére is meghívták Mesterházy Attilát is, hogy válaszoljon az ügyben felmerült kérdésekre.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére