Zuckerberg éveket akar spórolni a Facebook Live fejlesztésén

Frisss/index.hu/wsj.com - fotó: AdWordsblog, iMagazin • 2017. március 14., kedd •
Úgy fest, mindennél sürgősebb lett a közösségi oldal atyjának, hogy ez a projekt megvalósuljon.

Száznál is több szakembert különítettek el még tavaly egy rendkívül fontos fejlesztés miatt, amelyet úgy ismerhetünk, hogy Facebook Live. A Wall Street Journal értesülései szerint a cég alkalmazottjait a közösségi oldal megálmodója Mark Zuckerberg döntése alapján emelték ki. Nem csoda, hiszen a Live-ot a Facebook egyik legfontosabb fejlesztésének nevezték a szakértők.

Vajon miért ez a hirtelen elhatározás? Azért, mert Zuckerberg nagyobb hangsúlyt szeretne helyezni az élő videó streamelésnek. Mondjuk ezen nincs semmi meglepő, hiszen a Facebook jelenleg is több száz millió felhasználóval büszkélkedhet. Ezzel szemben az élő videózás terén jókora elmaradása van a közösségi oldalnak. A fejlesztői csoportnak ezért egy - szinte - lehetetlen küldetéssel kell szembenéznie.

A vezetőség ugyanis két hónapos határidőt adott a szakembereknek, akik azóta éjjel-nappal dolgoznak. Egy szimpla vállalatnál egy IT-fejlesztés akár évekig is készülhet, azonban a közösségi oldal esetében ez nem megoldható. A legnagyobb problémát a gyorsaság jelenti, amely egyelőre megoldhatatlan feladatnak tűnik a Facebook embereinek.

Továbbá az is gondot jelent, hogy a kamera előtt történt erőszakot hogyan cenzúrázzák. Ebből pedig adódik egy újabb kérdés, ki dönt arról, hogy hol a határ egy adott élő videó tartalmi besorolásánál.

A Wall Street Journal információi szerint eddig legalább ötven esetben fordult elő, hogy a Facebook Live-on gyilkosságot, öngyilkosságot közvetítettek, illetve egy mentálisan sérült gyereket vertek meg a kamerák előtt.

via index

közösség

további frisss

lap tetejére