Zseniálisan rajzol a kezek nélkül született lengyel művész

Szerző:Boros Patrícia, Mariusz Kedzierski Facebook-oldala Fotó:Mariusz Kedzierski Facebook-oldala • 2016. szeptember 28., szerda •
Mariusz Kedzierski bebizonyította, hogy végtagok nélkül is határtalanok a lehetőségek.
Zseniálisan rajzol a kezek nélkül született lengyel művész

Mariusz Kedzierski, lengyel grafikus képei első látásra is elképesztőek, nem csoda, hogy sokan megdöbbennek, amikor kiderül, hogy karok nélkül készítette őket. A 24 éves srác ugyanis, egy fejlődési rendellenességgel született, de ez egyáltalán nem gátolta meg abban, hogy azt csinálja, ami a legjobban érdekli: rajzoljon. Sőt, olyannyira átlépte a testi korlátait, hogy már hiperrealisztikus grafikákat készít.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy akinek hasonló betegsége van, az teljesen magába zárkózik. Mariuszra - úgy tűnik - épp az ellenkezője igaz. A fiatal srácra nem jellemző, hogy egy elhagyott kis zúgban magányosan koptatná a cerkáit, inkább fogja a rajztábláját, a grafikai kellékeit és kiül alkotni Krakkó, Berlin, Amszterdam, London vagy akár Párizs utcáira.

Amikor épp Krakkóból jelentkezik élőben

A lengyel művésznek volt már kiállítása például Krakkóban, Bécsben és Oxfordban is, 2013-ban pedig megkapta a bécsi Best Global Artist második díját. Mind mondja, a célja az, hogy inspiráljon másokat és megmutassa, végtagok nélkül is határtalanok a lehetőségek.

Egy kis ízelítő a repertoárjából:

Ha szeretnétek még egy-egy adag Mariusz-féle motivációval feltuningolni a napotokat, akkor kattintsatok ide!

 

közösség

további frisss

lap tetejére