Zöld-fehér rangadó: Haladás - Ferencváros 0-1

SzR-TT • 2014. május 18., vasárnap •
Az OTP Bank Liga 29. fordulójában vasárnap az ötödik helyre esélyes Haladás a bronzéremért harcban lévő FTC-t fogadta. Jó, és mindvégig küzdelmes meccsen a fővárosiak azzal nyertek, hogy kihasználták az egyik hazai védelmi megingást. A közel hétezer szurkoló előtt lebonyolított meccsen a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.
Zöld-fehér rangadó: Haladás - Ferencváros 0-1

Az előzményekről: Sorozatban hét megnyert bajnoki után érkezett a Rohonci útra a negyedik helyen álló FTC. Érdekesség, hogy a hétből ötször csak egy góllal nyertek a fővárosiak, legutóbb a Diósgyőrt verték 2-1-re. Thomas Doll együttese a Videotonnal csatázik a harmadik helyért, mindkét együttesnek 51-51 pontja van. 45 pontot gyűjtött Haladás múlt heti Paks elleni veresége miatt kiszállt a dobogóért folyó küzdelemből, legjobb esetben ötödik helyen végezhetnek a szombathelyi zöld-fehérek. Ősszel emlékezetes meccsen a Haladás 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc-stadionban.

- Két forduló van hátra a bajnokságból és azt hiszem szerencse, hogy a Fradival játszunk, hiszen ez az összecsapás hatalmas motiváció a játékosaimnak. Szerintem ez a meccs teljesen más lesz, mint a többi. Vasárnap mindenki megmutathatja, hogy mire képes a jó formában lévő Fradi ellen. A biztos ötödik helyhez egy meccset mindenképpen meg kellene nyernünk, és az lenne a legjobb, ha mindez itthon, a Ferencváros ellen következne be. Úgy gondolom abszolút ,,három esélyes" mérkőzés előtt állunk, Halmosi Péter, Tóth Péter és Németh Márió kihagyja ezt a meccset, de Dvorschák felépült, ma már velünk edzett, számítok rá. Olyan mérkőzésre számítok, ahol szeretnénk szép játékkal és persze győzelemmel megköszönni a közönségünknek az egész éves szurkolást – nyilatkozta a frisss.hu-nak a meccs előtti utolsó edzésen Artner Tamás. 

A Fradinál hemzsegnek a minőségi játékosoktól, a védelemben Mateos, Jovanovic és Besic, elöl pedig Jenner, Csukics, Somalia, Böde és Leonardo nevét érdemes megemlíteni. Utóbbi a honi mezőny legjobb játékosa, ő adja az utolsó passzokat, kulcskérdés, menyire sikerül semlegesítenünk. Az a helyzet, hogy meglátásom szerint nincs gyenge pontjuk. Biztos vagyok benne, hogy dominálni akarnak a fővárosiak, irányítani szeretnék a játékot. Nem állnak majd vissza, az nem az ő stílusuk. Csakis nagyon agresszív játékkal lehetünk sikeresek ellenük. Emellett zártan kell védekeznünk, nem kaphatunk buta gólt. A szezon vége felé nem egyszerű tűzben tartani a fiúkat, szerencse, hogy az FTC jön, amely ellen senkit sem kell külön motiválni. Egy győzelem méltó zárása lenne az évnek. Remélhetőleg a pálya talaja sokkal jobb lesz, mint a Paks ellen volt, hiszen a szél azóta már felszárította a gyepet – tette hozzá a hazai mester. 

A mérkőzés előtti felvezető programok, az Ataru Taiko dobosai, és a Shake It Cheerleaders Team pomponlányai adtak közönségszórakoztató műsort, de Opel-bemutató is volt.    Érdekesség, hogy mivel a 950 db vendégjegy elfogyott, jónéhány Fradi-drukker a hazai nézők közé váltott jegyet.

Helyszíni tudósítás a Rohonci útról 
Haladás – FTC 0-1 (0-0)
Szombathely, 6126 néző
Haladás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Simon, Iszlai (Dvorschák 83’) – Schimmer (Gyurján 62’), Nagy G., Radó – Hrepka (Medgyes 69’)

FTC: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Ugrai (Diallo 46’), Busai, Leonardo, Cukic, Jenner – Böde

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezette, partjelzői Buzás Balázs és Medovarszki János voltak. 

1’ - A Haladás tiszta fehérben lépett pályára a Ferencváros ellen. A hangulat fantasztikus, és az eső is elállt. Mi kezdtük a meccset.
2’ – Az első szöglet, Radó sarokrúgását Fehér mellé fejelte.
3’– Támadólag lépett fel a hazai csapat, Schimmer szólójának tapsolhatott a kilátogató mintegy 5 ezer ember.
5’ – A szurkolótáborok beszélgetnek egymással, igazi futballhangulat van.
9’ – Újabb hazai szöglet után Schimmer bombázott fölé.
11’ – Az első vendég lehetőség, de Jenner szabadrúgása nem sikerült.
15’ – Nyílt sisakos mérkőzés, mindkét csapat győzelemre játszik. Ez alkalommal Radó lódult meg a labdával és tört be a tizenhatoson belülre, többen már tizenegyest kiáltottak, ám a játékvezető sípja néma maradt.
18’ – Helyzet után újabb helyzet, Iszlai labdájával megint Radó került helyzetbe, most szöglet lett a vége.
27’ – Egy erősen vitatható eset után Leonardo lódult meg a labdával, már csak Rózsa állt vele szemben, de az NB I legkevesebb gólt kapó kapusa jól zárta a szöget és sarokrúgás lett a vége.
30’ – Zúg a Hajrá Hali!
34’ – Bosnjak gondolt egyet és külsővel óriási löketet eresztett meg, Dibusznak bravúrra volt szüksége, szöglet.
36’ – Szorongat a Haladás, Iszlai szép szólója után Fehér került helyzetbe, de Dibusz megint hárított. Nagy helyzet volt ez is.
38’ – Jenner lőtt fölé.
40’ – Radó vezette harminc méteren keresztül a labdát, de a végére elfogyott az erő, felszabadított Jovanovic.
42’ – Leonardo esett el mintegy 25 méterre a kapunktól, Mateos szabadrúgását Rózsa magabiztosan védte.
  
A szünetben – családbarát mérkőzés lévén – két legendás szombathelyi kapus, Király Gábor és Hegedűs Péter védhette a lurkók tizenegyeseit.
 
46’ – Cserélt Doll, Ugrai helyett Diallo folytatta.
49’ – Előbb Böde, majd Diallo lőhetett volna gólt, ám Rózsa mindannyiszor hárított.
51’ – Lökdösődés alakult ki az oldalvonal mellett, pontosan a Haladás szurkolótábora előtt, szólt is a Ria-ria Hungária, miután az FTC idegenlégiósai reklamáltak.
54’ – Leonardo lövését szedte fel Rózsa.
56’ – Devecseri hibája után Diallo kihasználta a kínálkozó helyzetet, 0-1. 
58’ – A Fradi el akarja dönteni a meccset, nagyon nyom a Fradi, most Jenner bombáját tolta ki Rózsa.
64’ – Kijöttünk a szorításból. Simon távoli lövése szállt mellé.
69’ – Második cseréjét is kihasználta Artner Tamás, Hrepka helyett Medgyes játszik.
72’ – Nagy Gábor lövését védte Dibusz.
75’ – Kezdődik az utolsó negyedóra. Zúg a ,,Hajrá Hali”, de a Fradi vezet még mindig. Iszlai lövése alig ment fölé.
77’ – Bosnjak óriási lökete csattant a kapufán, nincs szerencsénk ma.
79’ – Tűzijáték a Fradi kapuja előtt, előbb Medgyes, majd Radó végül Nagy G. került helyzetbe, középpályásunk lövését Dibusz hárította bravúrral. Az ezt követő szögletből Fehér fejelhetett, de ezt is védte Dibusz.
84’ – Harmadik cserénk után Guzmics előrement, csatárt játszani, de sajnos ez sem segített. A Fradi védelme elhárított minden szombathelyi gólszerzési kísérletet. 
90’ + 3’ – Vége a meccsnek, maradt a 0-1. A tudósító szerint reálisabb lett volna a döntetlen eredmény, ám, mint tudjuk, a focit gólban mérik.   

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére