Zöld-fehér jövök-megyek

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. február 09., csütörtök •
Szombaton Felcsúton játssza a tavaszi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését a Haladás, aztán a jövő hétvégén már újra első osztályú mérkőzésen szurkolhatunk a zöld-fehér labdarúgóknak. Átbogarásszuk a február 14-ig tartó átigazolási időszak eddigi szombathelyi történéseit.
Zöld-fehér jövök-megyek

Novemberben érkezett Szombathelyre próbajátékra a nigériaiak U17-es világbajnoka, Funsho Ibrahim Bangboye, ő Katarból, az Aspore Academy csapatától szabadon igazolható játékosként jött, majd meggyőzte Mészöly Gézáékat és már alá is írta 2019. június 30-ig tartó szerződését. Ugyancsak két és fél éves időtartamra kötött kontraktust a 24 éves Gajdos Zsolt, aki a Puskás Akadémia FC-től jött Szombathelyre. 

Korábban már eldőlt, hogy a DVSC csapatától kölcsönbe érkezett a Halihoz a szlovák Mészáros Karol, mellette a volt válogatott Devecseri Szilárd (Mezőkövesd), valamint Jancsó András (Gyirmót) is visszaérkezett kölcsönből. 

A szurkolók szerint nagy vérveszteségnek számít, hogy távozott a házi gólkirály, az ősszel 7 gólig jutó Gaál Bálint, aki épp az első tavaszi ellenfelünknél, a Vasasban folytatja, valamint az ősszel megbízható teljesítményt nyújtó tehetséges fiatal védő, Hegedűs János, aki az NB I-be vágyó Puskás Akadémiánál játszhat, de távozott a holland támadó, Sjoerd Ars is, aki a Fortuna Sittard csapatában lőheti tovább a gólokat. 
Kölcsönbe távozott Szombathelyről Angyal Zsolt, aki a ZTE FC-nél, valamint Leandro Antonio Martinez is, aki az MTK Budapestnél folytathatja. 

Még 5 nap hátravan az átigazolási időszakból, de még nem dőlt el, hogy a Halinál rúgja-e tovább a gólokat az egykori szombathelyi kedvenc, Radó András vagy éppen a jelenleg a lengyel Slask Wroclaw együttesét erősítő Mervó Bence érkezik, esetleg a jelenleg is próbajátékon lévő ötszörös osztrák válogatott, Daniel Beichler öltözhet zöld-fehérbe.

A tavaszi célokról Mészöly Géza vezetőedző honlapunknak még korábban elmondta, hogy a stabil védekezésre kell helyezni a fő hangsúlyt tavasszal is. 


Bízunk Király Gábor visszatérésében, ő dominálhat a kapuban. Ha most 3 döntetlennel több lenne a nevünk mellett, nyugodtabbak lennénk, de Gaál Bálint 7 gólját is pótolni kell. Fontos célunk, hogy minél gyorsabban megszerezzük azokat a pontokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a bennmaradáshoz. Utána nyugodtabban játszhatunk és lehetnek merészebb terveink is. Ideális esetben a dobogó mögötti pozíciókban szerepelhetünk, a 4-6. hellyel elégedettek lennénk. Bízom benne, hogy a csapat sok örömet okoz majd tavasszal is – tette hozzá Mészöly Géza. 

Az NB I február 18-i rajtja előtt, szombaton délben Felcsúton játssza utolsó felkészülési meccsét a Haladás, az ellenfél a bajnoki címre is esélyes Videoton lesz. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére