Zöld-fehér beruházás

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 07., hétfő •
Munkagépek hangjától zajos a Haladás Sportkomplexum melletti Kenderes utcai sportpálya. A beruházás alapvető célja a HVSE szakosztályainak kiszolgálása, de a műfüves pálya vonatkozásában a piaci igények kielégítése is megvalósulhat.
Zöld-fehér beruházás

A zöld-fehér színekben megvalósuló fejlesztés 235 millió forintos forrásból jön létre, ebből 165 millió forintot Tao-finanszírozás keretében, a Vas megyei répcelaki Linde Gáztól kapott a Haladás VSE, a 75 milliós önerőt pedig szponzori támogatásból, illetve hitelfelvételből biztosították.

A beruházás előzményeiről ITT már írtunk, akkor tudtuk meg azt is, hogy a június végén indult fejlesztés során a Kenderes utcai telken lévő 2. pálya teljesen megújul. 
Kialakítanak az úttal párhuzamosan egy 105x68 méteres műfüves és vele párhuzamosan egy 100X64 méteres élőfüves pályát, a hátsó részen pedig egy gyakorló pályát. A terület alá lesz csövezve, megfelelő drénezést és öntözési rendszert alakítanak ki. Emellett megújul a villamos áramhálózat és így programozhatóvá válik a térvilágítás és az ipari vizes csatornahálózat is. 

A pályák 4 új oszloppal lesznek megvilágítva, melyek külön vezérlést is kapnak. Ezen kívül új kapukat is vásárolnak, labdafogó hálókat is telepítenek, a pályák köré pedig korlátok kerülnek és egy 300 fős fedett lelátót is létrehoznak. A terület karbantartására megfelelő kiegészítő eszközöket, például traktort is vásárolnak. Igazi nyílt pályás labdarúgó központ jön létre.

A munkák már nagy erőkkel zajlanak, az elsősorban az utánpótlás érdekeit kiszolgáló műfüves pályát az előzetes tervek alapján augusztus 31-ig, az élőfüvest pedig szeptemberben adják majd át.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére