Zenével segítik a daganatos gyerekeket Szombathelyen

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 18., kedd •
Hamarosan indulnak a Haverock Közösség jótékonysági koncertjei. A programokról Rajmon Ádámmal, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.
Zenével segítik a daganatos gyerekeket Szombathelyen

Már tavaly is dübörögtek azok a jótékonysági koncertek Szombathelyen, melyeket a Haverock Közösség szervezett. A rendezvény idén sem marad el, csak a program változott. 

Honnan jött az ötlet? 

Ez a tavalyi év elején fogalmazódott meg. A weboldalunkkal szoktunk néha koncerteket szervezni, így jött az ötlet: nyáron is kéne egy fesztiválosabb buli. Mivel egy nagy rendezvényre sajnos nincs keretünk egy miniturnét hoztunk össze. A jótékonyság mindig szívügyem volt, nem is merült fel bennem az, hogy egy ilyen megmozdulás ne karitatív célra menjen. 

Kiknek gyűjtötök, és mire?

Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak gyűjtünk, ahogy tavaly is. Egy évvel ezelőtt számtalan alapítványt megkerestem azzal, hogy szeretnénk ilyen módon támogatni őket. Számomra érthetetlen módon, nagyon sokan semmibe vették ezt a felajánlást. Menet közben sikerült rábukkannom erre az alapítványra, amit egyébként a szombathelyi kórházban a daganatos gyermekekkel foglalkozó dolgozók hoztak létre. 

Milyen koncertek voltak tavaly, illetve mire számíthatunk idén?

Tavaly nagyon színesek voltak a programok. Egyhetes bulit tartottunk a Pistonsban, aztán jött a Bohém, a Végállomás, és a régi Woodstock. Velünk volt például a Helo Zep! Zenekar Gödöllőről és a G.block 23 Tatabányáról, de jöttek együttesek Kapuvárról, Sopronból és annak környékéről is. Hatalmas meglepetés volt, hogy ennyien vállalták a fellépést saját költségből. Idén is miniturné lesz, több helyszínen. Július 25-én indítjuk az egészet a Szimfóniában, ahol fellép az Altef4, a Will Burn, az Ndrew's Acoustic és a Bagatell. A programok július 28-án folytatódnak a Pistons Pubban, ahol a színpadon köszönthetjük a Húrfúziót és a Háklár Bandát is. A tervek szerint lesznek még egyéb koncertek, de ezek jelenleg szervezés alatt állnak. A többi buliról később plakátokon, illetve Facebook eseményben értesülhetnek a zenekedvelők. 

Vártok-e önkénteseket a rendezvényhez?

Ha valaki úgy érzi, szívesen segítene akár a szervezésben vagy a lebonyolításban, sok szeretettel várjuk. 


 

közösség

további frisss

lap tetejére