XIII. Kelemen Nap az Aranyhídban

vkriszti-HCs • 2014. november 22., szombat •
Cserkészek bevonásával tartottak jótékonysági napot az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban.
XIII. Kelemen Nap az Aranyhídban

A cserkész életformához hozzátartozik a mindennapos jótett, a rászorulók megsegítése, és ezzel talán jogosan mondhatjuk, hogy a cserkészek Szent Márton nyomdokain haladnak. Tizenkét évvel ezelőtt az 51. Sík Sándor Cserkészcsapat parancsnokának, Simonné Pungor Mária cserkésztisztnek a kezdeményezésére szervezték meg első alkalommal a III. Nyugat-magyarországi Kerület cserkészei az úgynevezett Kelemen Napot. 

Ezen a napon a cserkészek vendégül látnak sérült, fogyatékos gyermekeket és felnőtteket, együtt játszanak velük és műsorral szórakoztatják vendégeiket. Az elmúlt évek során a vendégek megszerették ezt a rendezvényt, évről-évre várják, nagy bánatot okoznánk nekik, ha elmaradna. De nem csak ők érzik jól magukat ezen a programon, a cserkészek számára is könnyekig megható látni, hogy milyen sok emberi értékkel bírnak rettenetesen nehéz sorsú testvéreik.

A délelőtt folyamán kézműves foglalkozásokon vehettek részt az Aranyhídba látogatók. Volt levendulazsák, bagoly, gurigami készítés, lábbal festés, szinezés, rajzolás, számösszekötős képek, favár építés, a Se boccia sport bemutatója, ügyességi és memória játékok. Az ebéd után a cserkészek vidám műsort adtak. Természetesen az ebédet is a cserkészek maguk főzték és tálalták fel.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére