Wittmann Kristóf egyetemi bajnok akar lenni

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 17., szombat •
A junior világbajnoki bronzérem után a HVSE szabadfogású birkózója besöpörné az egyetemi országos bajnoki címet.
Wittmann Kristóf egyetemi bajnok akar lenni

A moldáv fiút 3-1-re győztem le, aztán a nagyon erős és a versenyeken eredményes grúz srácot egy kontra után tussal vertem. Az elődöntőben a felnőtt EB-n 6. helyezett német ellenfelet kaptam, ő még erősebb volt ez alkalommal nálam. A bronzmeccsen az olasz ellen én voltam jobb, elég simán, 7-2-re nyertem, pedig még soha nem birkóztam ellene.

Ennél többet nem tudtam volna kihozni ebből a versenyből, abszolút elégedett vagyok, hiszen kiváló fizikai kondícióban voltam és az egész napom nagyon jól sikerült, eddig ez volt életem legjobb eredménye, legfényesebb sikere – foglalta össze röviden a + 96 kg-ban szerzett szabadfogású junior világbajnoki bronzérem esszenciáját Wittmann Kristóf, a Haladás VSE 20 esztendős birkózója.  

Kristóf szombaton már Egerben, az egyetemi országos bajnokságon indul, mind a kötött-, mind a szabadfogásban megméretteti magát a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészmérnök hallgatója, aki 2017-ben már a szombathelyi rendezésű U23-as Európa-bajnokságon szeretne a magyar válogatott tagjaként bizonyítani.

Kristóf mellett Dömők Ákos is a Haladás VSE színeit képviseli ma az egyetemi bajnokságon.  A NymE testnevelés-gyógytestnevelés szakos 21 esztendős hallgatója 71 kg-ban indul, ő is szőnyegre lép mind kötött-, mind szabadfogásban.   


Ákos egyébként Zalaegerszegről jött a HVSE-hez, ahol már 1 éve tagja a zöld-fehér birkózók népes csapatának. Kristóf mellett Ákos is esélyes, Szombathelyen egyébként jól érzi magát, mert – mint mondja – az edzéseken és az egyetemen is jó a hangulat. Ákos amellett, hogy sokat edz, az A klubot is gyakran meglátogatja. 

A fotón balról jobbra Dömők Ákos és Wittmann Kristóf mellett Ligeti Richárd látható. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére