Vörös vércsét mentett kolléganőnk

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 11., kedd •
A Szombathelyi Állatkórházban pedig ellátták a madarat.
Vörös vércsét mentett kolléganőnk

Szombathelyen voltam, amikor hívott egy jáki ismerősöm, hogy a házuk mögötti részen bajba jutott egy ragadozó madár. Valószínűnek tartotta, hogy megsérült a szárnya, mert furcsán tartja. Én rögtön kocsiba ültem, elmentem érte, törölközőt terítettem rá, hogy meg tudjam fogni, bár nem nagyon ellenkezett. Betettem a dobozba és gyorsan elindultam vele a Szombathelyi Állatkórházba. Szeretem az állatokat, mindig nekem szólnak, ha segíteni kell– meséli a fotósunk.

Ott Dr. Varjú Gábor állatorvos megállapította, hogy a madár, amit bevittem egy vörös vércse. Megvizsgálta, röntgent készítettek a sérült szárnyról, ami szerencsére nem mutatott töréset. Viszont voltak sérülések a csőrén és a lábán is. Nem lehet tudni, pontosan mi történhetett a madárral.. Úgy tudom aztán még aznap a kőszegi Madár Kórházból jöttek érte, ott ápolják tovább- mondta a Frisss.hu kollégája.

Közben kerestük a Madár Kórházat mi is, hogy megtudjuk, hogy van a vörös vércse, cikkünk megjelenéséig még nem értük el őket, amint ez megtörténik, frissítjük a cikket.

Név: Szombathelyi Állatkórház
Cím: 9700 Szombathely, Bartók Béla Krt. 9/b
Adószám: 26866996-2-18
Telefon: 06/94/310-034
E-mail: allatkorhaz@upcmail.hu

Nyitvatartás: 0-24

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére