Vona kérjen bocsánatot!

frisss.hu, fotó: 888.hu • 2017. augusztus 30., szerda •
Vona Gábor, a Jobbik elnöke közel egy hónappal ezelőtt tett közzé egy vitatható bejegyzést a saját Facebook oldalán. A Fidesz vasi országgyűlési képviselői szerint mondataival hárommillió időskorú embert sértett meg, akkor amikor többek között azt írta a nyugdíjasok jelentős részéről, hogy „a szájukból szennyvíz folyik”. 
Vona kérjen bocsánatot!

Dr. Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselők sajtótájékoztatón emlékeztettek arra, hogy Vona Gábor azóta sem kért bocsánatot az általa megsértet emberektől, ez pedig tűrhetetlen és elfogadhatatlan. 

Hangsúlyozták, a Jobbik elnöke azokat sértette meg, akik évtizedekig vitték hátukon az országot. –Vona Gábornak vissza kellett volna vonnia a szavait, ám láthatóan továbbra is csak magyarázkodik –fogalmazott Hende Csaba. -Felelős államférfi így nem beszélhet – reagált dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője arra a hírre, miszerint Vona Gábor, a Jobbik országos elnöke kemény szavakkal illette a nyugdíjasokat. A képviselő hangsúlyozta, azért áll a nyilvánosság elé, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon bárki is következmények nélkül megsérthesse azokat, akik kemény munkájukkal újjáépítették a hazát. – Vona Gábor azt mondta a nyugdíjasok egy jelentős részéről, hogy szennyvíz folyik ki a szájukból, azt mondta róluk, hogy gyűlölet lobog a szemükben, s azt mondta magukból kivetkőzve ugranak egymásnak és vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és még folytatta – idézte fel Hende Csaba, aki szerint ezek a mondatok tűrhetetlenek és elfogadhatatlanok, főleg egy párt elnökének szájából. 


Ágh Péter országgyűlési képviselő Sárváron beszélt arról, hogy Vona Gábor elárulta magát, megismerhették az emberek, hogy a Jobbik elnöke valójában hogyan gondolkodik a nyugdíjasokról. –Ahogy a szépkorúak többsége, úgy a nagyszüleim végigszenvedték a 20. századot, majd kemény munkával újraépítették az országot. Ezért is tartom felháborítónak, hogy Vona Gábor félresikerült mondatai miatt nem kér bocsánatot, hanem továbbra is magyarázkodik –mondta Ágh Péter. Szavai szerint pártszimpátiától függetlenül elítélendő, ha valaki egy társadalmi csoportot sérteget. –A Fidesz és több nyugdíjas szervezet felháborodott, és bocsánatkérésre szólították fel a Jobbik elnökét, aki azonban ennek a kérésnek nem tett eleget –emlékeztetett Ágh Péter. 

V. Németh Zsolt szerint normális politikai erőnél nem képzelhető el „kocsmapolitikai stílus”, és Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök óva intette a magyar népet attól, hogy ez az alpáriság lábra kapjon a magyar közéletben. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, míg a Fidesz-KDNP és a kormány a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülésével fejezi ki tiszteletét az idősek iránt, addig a Jobbiktól és annak elnökétől, Vona Gábortól csak tiszteletlenséget, sértegetést kapnak az érintettek.

Az államtitkár szerint megdöbbentő, hogy Vona Gábornak eszébe se jut bocsánatot kérni a megsértett nyugdíjasoktól, helyette a párt szóvivője kijelenti, hogy ” a Jobbik egy teljesen új nyugdíjrendszer bevezetését tartja szükségesnek.” V. Németh Zsolt emlékeztetett, a kormány törődik a nyugdíjasokkal, az idősek juttatásainak ügye ősszel a Parlament elé kerülhet.  A Fidesz politikusai felszólították a Jobbik választókerületi elnökeit, Balassa Pétert, Rába Kálmánt és Bana Tibort, hogy határolódjanak el Vona Gábor sértő kijelentéseitől. 


 

közösség

további frisss

lap tetejére