Vízilabda: Kutasi Rómeó szerint szükség lesz a szurkolókra

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és aligator.hu • 2017. április 20., csütörtök •
Az AVUS gólzsákja szoros meccsre számít, de bízik a győzelemben.
Vízilabda: Kutasi Rómeó szerint szükség lesz a szurkolókra

Már korábban megírtuk, hogyan értékelte Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője az alapszakaszt, de arról is olvashattak, hogy meddig tarthat ki a szombathelyiek lendülete, illetve a hibátlan hazai sorozat. 

Miután a rövid szünet hamar véget ért, a Húsvét után kedden edzettek először a fiúk, majd szerdán és csütörtökön az ASI-val és az U17-es válogatottal kétkapus meccset játszottak, Budapesten. Pénteken pedig már itthon, a Fedett uszoda megszokott medencéjében edzenek, majd egy taktikai megbeszélés, szombaton pedig jöhet a meccs.

Az AVUS egyébként a BVSC-Zugló ellen kezdi a felsőházi rájátszást, ahová az OB I/B A,- és a B-csoportjából egyaránt az első négy kvalifikálta magát. A keleti országrészből a Békéscsaba, az Esterházy Károly Főiskola (Eger), a Cegléd és a BVSC-Zugló, a nyugati régióból pedig az AVUS, a Neptun VSC, az ASI DSE és a Racionet Honvéd jutott a play-offba. 

A rájátszás során a nyolc csapat az alapszakaszban elért egymás elleni eredményeket hozzák magukkal, ezért aztán a szombathelyiek 12 ponttal kezdenek. Szombaton indulnak a másik csoport gárdái elleni oda-visszavágós rendszerben rendezett mérkőzések, amelyek után az első helyezett jut fel az OB I-be. A szombathelyiek az első meccsen a BVSC-Zugló ellen a Fedett Uszodában szállnak vízbe. Honlapunk a csapat gólzsákját kérdezte az esélyekről. 

Egyelőre nem tudnék biztosat mondani. Úgy érzem, hogy szoros meccs lesz, de bízom a győzelemben, ugyanakkor azt is tudom, hogy nagy szükség lesz a szurkolók buzdítására.

Személy szerint úgy érzem, hogy ez az áprilisi pocsék idő megviseli a csapatot, de remélem, hogy a medencében már minden rendben lesz – összegezte az esélyeket Kutasi Rómeó.

Az AVUS – BVSC-Zugló meccs szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére