Vízilabda: az AVUS célja az első osztály!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. június 02., péntek •
Matajsz Márk vezetőedző szerint amennyiben az aligátorok pontot, pontokat szereznek szombaton Egerben, akkor a jövő héten Békéscsabán az OB I-be jutás lesz a cél.
Vízilabda: az AVUS célja az első osztály!

A szombathelyi vízilabdázók szenzációsan szerepelnek egész évben, miután tavaly az OB II-t megnyerve lettek a másodosztály tagjai, idén elsők lettek az OB I/B alapszakaszában is, majd az 1-8. helyért zajló felsőházi rájátszásban is vezetik a tabellát.

Az 1-4. helyezett között mindössze 3 pont a differencia, és a saját medencéjében veretlen maradt AVUS saját maga irányítja a sorsát. A szombathelyiek a hátralévő 2 forduló során először az aktuális tabella 3. helyét elfoglaló Eger, majd a 20 ponttal, a 4. helyen álló Békéscsaba otthonába látogatnak. Az esélyekről és a csapat formájáról a vezetőedzőt kérdeztük.

Tortát már megsütötte az AVUS, vajon kerül-e rá hab is?
Azt gondolom, hogy sorsdöntő lesz az egri meccs. Nagyon remélem, hogy keményen és hatásosan tudunk védekezni ellenük, mint annak idején az itthoni meccsen. A kiváló kapusteljesítményre, a védőmunkára, a blokkokra, a lendületre, az elszántságra mind-mind szükség lesz.

Aztán hogy ez szombaton mire lesz elég az ellenféllel szemben, majd kiderül. Az Eger jó és gólerős csapat, egy biztos, mi minden elkövetünk, hogy győztesen jöjjünk ki a medencéből. 

A bajnokság nagyon kiélezett, nem kevés meglepetés születik, akár még 4 csapat is megszerezheti a bajnoki címet. 
Valóban, egymás nyakában lohol az 1-4. helyezett, itt nem lehet hátradőlni, ráadásul nekünk még az utánpótlás bajnokságban is jól kell szerepelnünk. Hónapokkal ezelőtt azt mondtam, hogy 2-3 fordulóval a vége előtt majd lehet számolgatni, ennek ellenére most olyan helyzet alakult ki, hogy 4 csapat is feljuthat az első osztályba. Azt jó előjelnek tartom, hogy csak magunktól függ, melyik helyre érünk oda. Bízom benne, hogy az egész évben tapasztalt lendületünk még kitart Egerben és Békéscsabán is. 

A csapat akarja a sikert, az első osztályba jutást?
Van egy álmunk, amiért mindent megteszünk, de már most büszke vagyok a csapatra mindazért, amit eddig letettünk az asztalra. Egyébként igen, mindenki nagyon akar, a szemekben ott az elszántság. A héten is olyan edzéseket vezényeltem, ahol frissen tartható mindenki. A srácok átérzik annak jelentőségét, hogy ott van karnyújtásnyira a bajnoki cím, minden edzésen úgy ugrottak vízbe, hogy ezért dolgoznak. Igazi sikersztori lenne, ha 1 éven belül 2 osztályt lépnénk feljebb. És, ahogy közeledünk a sorsdöntő meccsekhez, egyre inkább azt érzem, hogy elérhető. 

A csapat már ma útra kelt, este már Egerben edzenek a fiúk. Az Eszterházy Károly FSC (Eger) – AVUS rangadót szombaton 11 órakor játsszák az egri Termálfürdőn, a meccsről – a tervek szerint – élőben tudósítunk.

 

közösség

további frisss

lap tetejére