Világszerte egy héten át ünnepeljük a házasságot

vkriszti-bb • 2015. február 11., szerda •
A Házasság Hete elnevezésű kezdeményezést közel két évtizede minden évben megrendezik az egész világon. A rendezvény célja, felhívni az emberek figyelmét a házasság és a család szerepének fontosságára. Szombathelyen, idén második alkalommal rendezik meg az eseményt.
Világszerte egy héten át ünnepeljük a házasságot

A mozgalom Angliából indult útnak 17 évvel ezelőtt, világszerte egy egész héten keresztül népszerűsíti a hagyományos családi értékeket. Megpróbál segítséget nyújtani a megfáradt házastársi kapcsolatok újraélesztésében, valamint lehetőséget biztosít a házastársaknak, hogy újra közelebb kerülhessenek egymáshoz. Magyarországon 2008-ban rendezték meg először a programsorozatot, amelyet a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezett meg. A programokban nem csak az egyházi közösségek vesznek részt, hanem civil szereplők saját rendezvényekkel is kapcsolódnak hozzá. Az eseményhez számos hazai és külföldi ismert személyiség is csatlakozott már. Többek között Tony Blair, volt brit miniszterelnök, Mary McAleese, Írország korábbi köztársasági elnöke, valamint a 2013-as évben Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a hazai esemény fővédnöke lett.

A szervezők az idei évben a megtartó hűség mottóval népszerűsítik a február 8-15-ig tartó hetet. Szombathelyen a tavalyi évben került sor először a rendezvényre, amelyen Soltész Miklós és felesége is részt vettek, valamint tanúságtételt tettek a hazaságukról. Az idén a tavalyihoz hasonló programokra számíthatnak az érdeklődők. A Martineum Felnőttképző Akadémián csütörtökön 18 órakor Horváth Boldizsár és Kósa Éva orvosházaspár tart előadást a házasságról és annak az értékeiről. A hét záróprogramja: február 15-én 18 órai kezdettel püspöki szentmisét tartanak a Székesegyházban, majd azt követően egy sétán vehetnek részt az érdeklődők.

Az idei év különlegessége, hogy a szervezők meghirdettek egy játékot, amely a Házas-Társas-Játék elnevezést kapta. A játékra jelentkező párok különböző feladatokat kaptak, - szám szerint hatot - amelyeket teljesíteniük és mindezt bizonyítaniuk is kellett egy fénykép, vagy élménybeszámoló segítségével. A feladatok között szerepelt többek között, hogy menjenek el egy közös kávéra, főzzenek vacsorát az otthonukban és azt közösen fogyasszák is el. Azok, akik részt vesznek a játékban és minden feladatot teljesítenek egy sorsoláson vehetnek rész, amelyet 15-én, a szentmise végén tartanak meg. Előzetesen mintegy 30 pár jelentkezésében reménykedtek a rendezvény szervezői, így nem kis meglepetést okozott a közel 100 pár előzőleges regisztrációja. A rendezvény szervezői nagyon sok szeretettel várják az érdeklődő házaspárokat.

közösség

további frisss

lap tetejére