Világrekord kísérlettel készül Bánhegyi Adrienn

Frisss • 2017. augusztus 01., kedd •
A világbajnok kötélugró a Kőszegi Ostromnapokon triplázásban szeretne Guinness-rekordot beállítani.
Világrekord kísérlettel készül Bánhegyi Adrienn

Augusztus negyedike nem csak Bánhegyi Adriennek lesz fontos nap, hanem az egész országnak is, hiszen a 11. Félhold és Telihold - Kőszegi Ostromnapokon Kötélugró Guinness-rekordra készül triplázásból. Pénteken késő délután, 18 óra 30 perckor kísérletet tesz a szombathelyi világbajnok a rekord beállítására. Adrienn 2006-ban világrekordot állított fel 330 ugrással triplázásban, melynek során  egy ugrás alatt háromszor pörgette meg a kötelet maga alatt.

Ezt a csúcsot tavaly megdöntötték, ezért a tehetséges sportoló Kőszegen, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület közreműködésével kísérletet tesz a rekord visszaszerzésére. 

Bánhegyi Adrienn A kilencvenes évek közepén ismerkedett meg a kötélugrás alapjaival. 1997-ben már testvérével karöltve megnyerték a világbajnokságot gyermek kategóriában. Hat esztendővel később a felnőttek között is aranyérmesek lettek. Közel 15 év versenysport után Báhegyi Katát követve bekerült a Cirque de Soleil társulatba. Szerepelt továbbá tehetségkutatóban, de felkérést kapott az Orlando Magic és a New York Knicks NBA csapatoktól, mint meghívott előadó.

 

közösség

további frisss

lap tetejére